Politie Twente

Persberichten Politie Twente 10 en 11 januari

Drankrijder raakt rijbewijs kwijt

Markelo

Bij een controle op de Taets van Amerongenstraat raakte op 9 januari rond 22.30 uur een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn rijbewijs kwijt. De man blies 590 ugl (1.46 promille). (09-003421)

Haarlemmers zorgen voor problemen

Rijssen

Op 10 januari rond 03.30 uur kreeg de politie melding van een vechtpartij bij een horecagelegenheid aan de Haarstraat in Rijssen. Daarbij werden drie mannen aangehouden. Een politieagent werd geslagen.

Een groep van ongeveer 15 man uit Haarlem bleek binnen de nodige vechtpartijen te hebben gehouden. Toen de politie ter plaatse kwam gedroeg deze groep zich agressief naar de politie toe. Eén van hen, een 23-jarige man uit Haarlem, beledigde en bedreigde een politieagent en sloeg de agent vervolgens in het gezicht. Hierop werd hij aangehouden. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding en werd uiteindelijk geboeid overgebracht naar het politiebureau. Hij werd voor nader onderzoek ingesloten. Tijdens deze aanhouding vond een 36-jarige man uit Haarlem het nodig om tegen de ruit van een politieauto te slaan. Hij werd aangehouden voor baldadigheid.

Een derde man, een 29-jarige man uit Nieuw Vennep, had zoveel alcohol gedronken dat hij van de politie een waarschuwing kreeg om niet te gaan rijden. Dat deed hij even later toch. Ademanalyse wees 515 ugl uit (1.18 promille). De politie maakt proces-verbaal op. (09-003469)

Beginnend bestuurders raken rijbewijs kwijt

Oldenzaal Enschede

Een 19-jarige man uit Losser kon op 10 januari rond 03.00 uur zijn rijbewijs inleveren nadat hij werd betrapt op rijden onder invloed van alcohol.

De man viel op toen hij met grote snelheid over de Burgemeester Wallerstraat in Oldenzaal reed, een 30 kilometer zone. Agenten volgden deze bestuurder die met hoge snelheid bleef rijden over besneeuwd wegdek. Op de kruising Molkenboerstraat-Dellenbeekstraat kon de man nog net voorkomen dat hij in botsing kwam met een lichtmast. Ademanalyse wees 435 ugl uit. (1 promille). De man is een zogenoemde beginnend bestuurder. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. (09-003472)

Een 23-jarige Enschedeër werd gecontroleerd op de Brinkstraat in Enschede. Hij blies 485 ugl (1.12 promille) Ook deze beginnend bestuurder raakte zijn rijbewijs kwijt. (09-003476)

Alcomobilist verlaat plaats van ongeval

Enschede

Een 26-jarige Enschedeër botste op 10 januari rond 04.00 uur met zijn auto tegen de gevel van een pand aan de Lipperkerkstraat. Hij ging er daarna lopend vandoor.

Getuigen gaven echter een goed signalement door waarna de man even later door de politie kon worden aangehouden op de Laaressingel. Hij bleek de sleutel van de betrokken auto in de zak te hebben. De man bleek onder invloed van alcohol. Ademanalyse wees 785 ugl uit (1.81 promille). Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij krijgt proces-verbaal voor rijden onder invloed en het verlaten van de plaats van ongeval. Zijn auto werd afgesleept. (09-003474)

Man aangehouden na bedreigen agenten

Enschede

Op 10 januari rond 17.50 uur, kreeg de politie melding van geluidsoverlast uit een woning aan de Zonstraat. Ter plaatse gekomen agenten knoopten in zijn woning een gesprek aan met de veroorzaker, een 43-jarige Enschedeër die aanvankelijk kalm was. Zonder enige aanleiding ontstak de man plotseling in woede en bedreigde de agenten met een spiegel die hij van de muur pakte. Hij liep hiermee al zwaaiend op de agenten af. Hierop werd hij aangehouden. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding en werd uiteindelijk geboeid overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek werd ingesloten. (09-003679)

Botsen onder invloed

Holten

Een 22-jarige man uit Holten reed op 10 januari rond 21.10 uur op de Larenseweg met een auto. Hij raakte in de slip en botste tegen een hekwerk en daarna tegen een geparkeerd busje. De man bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Ademanalyse wees 430 ugl uit (0,99 promille) De man is een zogenoemde beginnend bestuurder. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. (09-003734)

Beginnend bestuurder blijkt recidivist

Haaksbergen

Een 24-jarige man uit Haaksbergen werd op 11 januari rond 04.15 uur betrapt op rijden onder invloed van drugs. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

De Haaksbergenaar werd gecontroleerd op de Hengelosestraat. Er hing een sterke weedlucht in zijn auto en de man had drugs bij zich. Er werd een bloedproef afgenomen die moet uitwijzen of en onder invloed van welke drug de man verkeerde. Hij bleek behalve beginnend bestuurder ook recidivist. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. (09-003826)

Joyrijder rijdt door na aanrijding

Enschede

Een 18-jarige man uit Goor veroorzaakte op 10 januari rond 16.30 uur een aanrijding op de kruising Hoog en Droog - Hoge Bothofstraat. Hij kon zijn auto niet op tijd tot stilstand brengen en botste op een voorligger die vervolgens op een derde auto botste. Bij deze aanrijding raakte niemand gewond. De 18-jarige man verklaarde aan de overige betrokkenen dat hij onderweg was naar een familielid die hartpatiënt zou zijn. Na achterlating van een telefoonnummer reed de man verder. De politie onderzocht dit verhaal en toen bleek dat de 18-jarige man niet in het bezit was van een rijbewijs en zonder toestemming de auto van zijn grootouders had meegenomen. De politie maakt de nodige processen-verbaal op. (09-003664)

Man overvallen, getuigen gezocht

Enschede

Een 64-jarige man liet op 11 januari rond 0.50 uur zijn hond uit op de Kuipersdijk. Ter hoogte van de pizzeria werd hij aangesproken door twee jongens. Zij eisten geld en sloegen hem tegen de grond. Op dat moment kwam er een auto door de Ledeboerstraat gereden en gingen de jongens er zonder buit vandoor. De man moest zich aan zijn verwondingen laten verzorgen in het ziekenhuis. Hij kon nog geen signalement van de twee jongens geven. De politie is op zoek naar getuigen van deze overval, met name de inzittenden van de passerende auto kunnen mogelijk iets meer vertellen. Zij worden verzocht zich in verbinding te stellen met de politie in Enschede op 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. (09-003785)

Vrouw in woning overvallen

Almelo

Een 44-jarige vrouw raakte op 10 januari rond 22.30 uur gewond toen zij in haar woning aan De Toekan werd overvallen. De politie heeft twee verdachten aangehouden.

Bij de woning van de 44-jarige vrouw werd aangebeld. Toen zij de deur opende werd zij door een naar later bleek 22-jarige Almeloër naar binnen geduwd, waarna zij kwam te vallen. Hierop werd zij meerdere keren in het gezicht geschopt. De overvaller ging er daarna vandoor met de tas van het slachtoffer, waarin onder andere pinpassen zaten.

De gewaarschuwde politie stelde aan de hand van het opgegeven signalement door het slachtoffer, een onderzoek in. Agenten zagen kort hierop op de Schoolstraat een man fietsen met een vrouw achterop. De man voldeed aan het signalement. Toen de politieagenten het stel aansprak probeerde ze te vluchten, maar werden door de agenten in de kraag gegrepen. De vrouw gooide tijdens de vluchtpoging een tas weg die van het slachtoffer bleek te zijn. De 22-jarige Almeloër en zijn passagiere, een 19-jarige vrouw uit Almelo werden voor nader onderzoek in verzekering gesteld. Het slachtoffer werd met hoofdletsel opgenomen in het ziekenhuis. (09-003744)