Politie Noord- en Oost Gelderland

Brummen - verdachten vernielingen station aangehouden


De politie in Brummen heeft in de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 januari drie jongeren aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets bij het station.


Politieagenten zagen één van de jongemannen (leeftijd 16, 17 en 19 uit Brummen) rond 03.46 uur met een fiets in de hand fietsen over de Stationsweg. Toen ze hem hierop aan wilde spreken, liet hij de extra fiets vallen en fietste hij hard weg. Hij kon even later worden aangehouden op verdenking van diefstal van de fiets. Bij het station konden nog twee jongens worden aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de diefstal. Bij het station bleken daarnaast meerdere vernielingen te zijn gepleegd. De politie onderzoekt de zaak en vraagt de eigenaren van de vernielde fietsen aangifte te doen.


Zutphen - frituurpan veroorzaakt brandje


Bij een woning aan de Beethovenstraat in Zutphen is zaterdagmiddag 10 januari brand ontstaan, doordat de frituurpan vlam had gevat.


De brand ontstond rond 13.30 uur. De 45-jarige bewoonster gaf aan dat de frituurpan vlam had gevat en dat ze samen met haar 19-jarige zoon snel de woning had verlaten. De brandweer had het vuur snel geblust. Wel is er aanzienlijke rookschade ontstaan. Enkele omwonenden zijn uit voorzorg gewaarschuwd over de brand.


--Einde berichten--



---- --