Politie Noord- en Oost Gelderland

Putten - drie jongeren aangehouden voor diefstal


De politie in Putten heeft in de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 januari drie jongemannen uit Ermelo aangehouden voor diefstal uit een schuurtje.


De jongemannen (16 en 17 jaar) uit Ermelo werden rond 02.30 uur op heterdaad betrapt door de politie, nadat zij net enkele spullen uit een schuurtje aan de Molenstraat hadden gestolen. De jongens werden hierop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor.


Ermelo - rijbewijs van automobilist onder invloed
ingenomen


Het rijbewijs van een 52-jarige man uit Ermelo is zaterdagochtend 10 januari ingevorderd voor rijden onder invloed.


De politie kreeg rond 11.45 uur de melding dat een automobilist die mogelijk onder invloed was in zijn auto was gestapt en was weggereden. Politieagenten zagen de man even later rijden op de Herderlaan en konden hem staande houden. Uit de blaastest bleek dat de man inderdaad teveel had gedronken. Hij is hierop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor ademanalyse. Deze gaf 1.89 promille aan. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


Putten A28 - aanrijding drie auto's


Bij een aanrijding op de A28 ter hoogte van Putten zijn in de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 één auto total loss en twee auto's zwaar beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond.


Rond 00.30 uur verloor een 18-jarige automobilist uit Voorthuizen, na een inhaalmanoeuvre op de A28 richting Amersfoort, de macht over het stuur. Hij botste tegen de vangrail van de middenberm en kwam tot stilstand. De bestuurder en de twee inzittenden zijn snel uit de auto gestapt. Hun auto werd kort daarna geraakt door een 53-jarige automobiliste uit Amsterdam en een 63-jarige automobilist uit Breukelen, zij konden de auto niet meer ontwijken en botsten er tegen aan. De jonge bestuurder verklaarde dat er iets over de weg rolde waarvoor hij moest uitwijken. De auto's zijn afgesleept, niemand raakte gewond. De politie onderzoekt de precieze toedracht.


Elburg - botsing auto met fietser


Een 64-jarige fietsster uit Elburg is zaterdagochtend 10 januari gewond geraakt toen zij over het hoofd werd gezien door een 37-jarige plaatsgenoot.


De automobilist reed rond 10.00 uur over de Pluutstraat en wilde rechtsaf de Vletstraat op rijden. Hierbij heeft hij de fietsster mogelijk door de laagstaande zon over het hoofd gezien. De vrouw is met een hoofdwond en een pijnlijke heup per ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht. De politie onderzoekt de precieze toedracht.


Hattem A50/A28 - auto in vangrail


Een 22-jarige automobilist uit Wezep is zaterdagavond 10 januari rond 20.00 uur met de schrik vrijgekomen, nadat hij in de bocht van de afrit van de A50 richting de A28 de macht over het stuur verloor.


De automobilist belandde met de rechterzijde in de berm, raakte twee lantaarnpalen en eindigde tegen de vangrail. De bestuurder kwam met de schrik vrij, de auto moest worden afgesleept.


--Einde berichten--



---- --