Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 14.00 uur

Utrecht, 11-01-2009

Verkeerscontrole

SOEST De verkeerspolitie heeft op zaterdag 10 januari tussen 10.00 en 12.30 uur een grote verkeerscontrole gehouden aan de Koningsweg. In totaal zijn 1595 voertuigen gecontroleerd, waarvan 230 bestuurders zich niet aan de maximum snelheid van 50 km/uur hielden. De automobilist met de grootste overschreiding reed 97 km/uur. Allen krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

EEMNES Vrijdagmiddag 9 januari heeft de politie een controle gehouden op mogelijk sluipverkeer aan de Stammeweg. Tussen 16.30 en 17.00 uur heeft de politie vier automobilisten bekeurd voor het rijden zonder ontheffing.

Alcoholcontrole

BAARN/LAGE VUURSCHE Vrijdagavond 9 januari heeft de politie een alcoholcontrole gehouden aan de Hilversumsestraatweg en de Hoge Vuurscheweg. Hierbij zijn ongeveer 25 blaastesten afgenomen, waarvan 3 bestuurders te veel hadden gedronken.

Onder invloed

BAARN In de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 januari heeft de politie een 37-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg aangehouden omdat hij met te veel alcohol op achter het stuur zat. De man werd omstreeks 04.40 uur gecontroleerd aan de Weteringstraat. De blaastest wees uit dat de man te veel gedronken had. Ademanalyse op het bureau wees uit dat de man 805 ug/l in zijn lichaam had, waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Beroofd

SOEST In de avond van zaterdag 10 januari is een 40-jarige man uit Soest onder bedreiging van een mes beroofd.

Omstreeks 20.30 uur pinde de man bij een bank aan het Plein van Zuid. Toen hij zich omdraaide om terug te lopen naar zijn auto kwam hij oog in oog te staan met een man die hem bedreigde met een mes. De man beval hem meer geld te pinnen, wat hij deed. Nadat de Soestenaar het gepinde geld overhandigde aan de dader, rende deze weg in de richting van de Eikenlaan via de Verlengde Kolonieweg.

Signalement:


- Man van ongeveer 18 jaar


- Getinte huidskleur


- Mager postuur


- Mager gezicht met grote neus


- Ongeveer 1.75 m lang


- Zwarte/donker blauwe jas


- Spijkerbroek


- Bivakmuts of glimmende doek met gaten bij mond en ogen

De politie verzoekt iedereen die meer informatie heeft over deze zaak contact op te nemen met de politie van Eemland noord via 0900-8844.