Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 14.30 uur

Utrecht, 11-01-2009

Bedreiging

MAARSSEN De politie heeft vrijdagavond 9 januari een 35-jarige man uit Utrecht aangehouden voor bedreiging op het Bisonspoor.

Rond 20.15 uur belde een 20-jarige man uit Maarssen dat hij zojuist bedreigd was met een mes. De twee hadden ruzie gekregen om een parkeerplaats en tijdens de woordenwisseling heeft de Utrechter een mes getrokken. Agenten hebben de Utrechter aangehouden en proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Dodelijk ongeval

NIGTEVECHT Bij een eenzijdig ongeval is zondag 11 januari een 23-jarige inwoner van Nigtevecht om het leven gekomen. Rond 08.30 uur ontdekte een voorbijganger op de Kanaaldijkoost een auto die tegen een boom aan was gereden en waarschuwde de hulpdiensten. Ter plaatse bleek de bestuurder van de auto te zijn overleden. Waarschijnlijk heeft het ongeval eerder die nacht plaatsgevonden. Vanwege het onderzoek en de bergingswerkzaamheden is de weg tijdelijk afgesloten geweest voor alle verkeer.

Overlast vuurwerk

VREELAND De politie heeft vrijdagavond 9 januari een 15-jarige jongen uit Vreeland aangehouden omdat hij vuurwerk aan het afsteken was. Rond 22.00 uur zagen agenten de jongen samen met twee vrienden fietsen over de Bergseweg. Op dat moment stak de jongen vuurwerk aan en is hij door de agenten aangehouden. Hij bleek in het bezit te zijn van 100 stuks knallers en vuurpijlen. De jongen heeft een bekeuring gekregen en het vuurwerk is in beslag genomen.

Mishandeling

MAARSSEN Een 16-jarige jongen uit Utrecht is in de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 januari mishandeld door een groep jongens. De jongen was met vrienden in een horecagelegenheid aan de Safariweg geweest en liep rond middernacht naar zijn fiets die geparkeerd stond achter de parkeergarage tegenover het station. Plotseling werd hij belaagd door meerdere personen en geschopt en geslagen. Toen er een automobilist vlak bij hem stopte, zag de jongen kans te vluchten. Hij heeft aangifte gedaan van mishandeling. De politie heeft de zaak in onderzoek. Bent u wellicht getuigen geweest van dit incident, belt u dan met de politie via 0900-8844.