Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 14.40 uur

Utrecht, 11-01-2009

Doorrijden na aanrijding

ZEIST Vrijdagmiddag 9 januari heeft de politie, met assistentie van het KLPD, een 20-jarige man uit Leersum aangehouden voor verschillende delicten.

Omstreeks 15.00 uur reed een 18-jarige vrouw uit Zeist met haar fiets over de Slotlaan. Ter hoogte van de kruising met de 1e en 2e Hogeweg stopte de vrouw omdat ze links af wilde slaan. Op dat moment naderde vanuit de Weeshuislaan een auto, die linksaf de Slotlaan in reed, waarbij hij de vrouw raakte. Hierna reed hij door zonder uit te stappen.

Getuigen konden het kenteken van de auto doorgeven aan de meldkamer. De auto bleek van diefstal afkomstig. Rond 15.10 uur zagen collegas van het KLPD het voertuig rijden op de A28 in de richting van Amersfoort. De agenten gingen achter het voertuig aan, waarop een achtervolging ontstond. Met hoge snelheid reed de man uit Leersum over de A28, waarbij hij grote delen over de vluchtstrook reed. Ter hoogte van Soesterberg nam hij de afslag. Aan het einde van de afrit sloeg hij links af, waarna hij aan de rechter kant van de weg raakte en het talud afreed. Hier kwam de auto tot stilstand tegen een boom. De man zette zijn vlucht te voet voort. Collegas van het KLPD konden de man echter snel aanhouden en overbrengen naar het bureau in Doorn. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Winkeldiefstal

ZEIST Vrijdagavond 9 januari heeft de politie twee meisjes van 16 en 17 jaar, beiden afkomstig uit Zeist, aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.

Omstreeks 19.30 uur kreeg de politie een melding dat een medewerkster van een winkel aan de Voorheuvel een andere medewerkster staande had gehouden op verdenking van winkeldiefstal. De 16-jarige verdachte had een bekende, het 17-jarige meisje, de kassa laten passeren met een tas vol goederen uit de winkel, zonder te betalen. De gestolen goederen hadden een waarde van 230 euro. In eerste instantie wist het 17-jarige meisje te ontkomen, maar zij kon later aangehouden worden. De twee zijn voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Snelheidscontrole

ZEIST Zaterdag 10 januari heeft de verkeerspolitie tussen 10.15 en 12.15 uur een snelheidscontrole gehouden aan de Woudenbergseweg. Hierbij zijn 634 voertuigen gecontroleerd, waarvan 62 zich niet aan de daar geldende maximum snelheid van 80 km/uur hielden. De hoogst gemeten overtreding was 107 km/uur.

Diefstal uit winkel

DEN DOLDER Vrijdagavond 9 januari omstreeks 19.15 uur kreeg de politie een melding van winkeldiefstal bij een supermarkt aan de Paduaweg. Ter plaatse konden agenten de 48-jarige vrouw uit Bilthoven, die enkele goederen zonder te betalen wilde meenemen, aanhouden. De vrouw heeft een bekeuring gekregen.

Vechtpartij

ZEIST In de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 januari kreeg de politie omstreeks 03.05 uur een melding van een vechtpartij bij een horecagelegenheid aan de 2de Dorpsstraat. Ter plaatse bleek een groep mensen met elkaar op de vuist te zijn geraakt, waarbij enkele van hen (licht) gewond waren geraakt. Alle betrokkenen zijn overgebracht naar het bureau voor verhoor. De politie heeft de zaak in onderzoek.