Politie Noord-Holland-Noord

Bewoner overloopt inbrekers en wordt bedreigd

Lutjebroek, 11-01-2009 o Rond 01.00 uur kwam een 64-jarige bewoner van een woning met daarbij een tapijtzaak aan de P.J.Jongstraat thuis. Toen hij via de winkel naar zijn woning ging kwam hij er achter dat er twee mannen in zijn huis waren. De bewoner wilde daarop vluchten maar werd tegen gehouden.

Onder bedreiging van geweld moest hij zijn kluis openen. Toen dit niet lukte zijn de daders weggevlucht. De gehele woning was doorzocht en het is nog niet duidelijk of en wat ze hebben meegenomen. De bewoner raakte licht gewond. De daders zijn binnengekomen na het inslaan van een ruit in de achterdeur. Achteraf heeft een buurman dit rond 23.30 uur gehoord.

De daders zijn vermoedelijk over het ijs achter de woning gevlucht in de richting van basisschool 'De Bascuul'. Van hen is geen signalement bekend. Eén van hen sprak wel beschaafd Nederlands. De politie heeft vannacht de omgeving afgezocht. Hierbij werd ook een hond ingezet, echter zonder resultaat.

Getuigenoproep

De politie zoekt getuigen die tussen 23.00 en 01.15 uur iets verdachts in de omgeving hebben gezien van de twee mannen of een vervoermiddel. Zij worden verzocht te bellen met de recherche in Stede Broec: 0900-8844.