Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district
Oosterhout NB, 11-01-2009

Politie houdt opnieuw vier verdachten aan na incident jaarwisseling

VEEN: De politie heeft het afgelopen weekend opnieuw vier mannen aangehouden in verband met het incident in Veen tijdens de
jaarwisseling. Zaterdagmorgen zijn een 17-jarige inwoner van Andel en een 23-jarige inwoner van Veen aangehouden. Zondag hield de politie een 16-jarige inwoner van Veen en een 17-jarige man uit Andel aan. Het aantal aanhoudingen komt hiermee op twaalf te staan.

Net als de eerder aangehouden verdachten worden ook zij verdacht van betrokkenheid bij het incident tijdens Oud & Nieuw op de kruising Van der Loostraat-Mussentiend-Witboomstraat. Daar werd rond 03.00 uur een sloopauto neergezet, ondanks het verbod daarop. Toen agenten
vervolgens daartegen wilden optreden, keerde een groep jongeren zich tegen hen.

De zaterdag aangehouden verdachten zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De verdachten die vanmorgen zijn aangehouden zijn na verhoor in vrijheid gesteld. Op basis van het lopende
onderzoek sluit de politie meer aanhoudingen niet uit.

Politie onderzoekt steekpartij: vijf verdachten aangehouden

HANK: Aan de Kerkstraat is zondagmorgen rond 03:30 uur een 29-jarige inwoner van Amstelveen met een mes in zijn arm gestoken. In verband met de steekpartij heeft de politie vijf verdachten aangehouden. Het vijftal wordt verdacht van betrokkenheid bij openlijke geweldpleging. Zij zijn in verzekering gesteld.

Rond 03:30 uur kwam bij de Gemeenschappelijke Meldkamer in Tilburg een melding binnen van een steekpartij op straat. Aan de steekpartij ging een ruzie vooraf tussen twee groepen in een horecagelegenheid aan de Kerkstraat. De politie ging direct met meerdere eenheden ter plaatse. Kort na het incident hielden agenten in een auto aan de Buitendijk drie inwoners van Oosterhout, in de leeftijd van 17, 18 en 18 jaar en een 20-jarige inwoner van Dongen aan. In de horecazaak werd enkele minuten later een 20-jarige inwoner van Oosterhout aangehouden. De Amstelvener is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis en mocht na behandeling van een wond aan zijn arm naar huis. Ook de 20-jarige verdachte uit Oosterhout is overgebracht naar een ziekenhuis waar hij aan verwondingen is behandeld. Hij moest enige tijd ter observatie in het ziekenhuis blijven en is vanmiddag na zijn ontslag ingesloten in een politiecel. De politie stelt een onderzoek in naar ieders betrokkenheid in deze zaak.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

WAALWIJK: Zaterdagavond rond 23:30 uur heeft de politie in zijn woning in Waalwijk een 51-jarige man aangehouden. De Waalwijker wordt verdacht van huiselijk geweld en is zondagmiddag in verzekering gesteld.

Politie, Openbaar Ministerie, Reclassering, Raad voor de
Kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan het voorkomen en zo snel mogelijk stoppenvan huiselijk geweld. Zij zijn van mening dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie opwww.huiselijkgeweldbrabant.nl.

Beschonken automobilist rijdt tegen pui

TERHEIJDEN: In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een 29-jarige inwoner van Wagenberg aangehouden. Kort voor middernacht ramde de Wagenbergenaar met zijn auto een puit van een pand en ging er na het ongeval te voet vandoor. Toen agenten arriveerden was de automobilist weer terug bij zijn auto. Een blaastest op straat wees uit dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Op het bureau blies hij tijdens de ademanalyse een waarde van 460 ug/l. De maximale limiet bedraagt 220 ug/l. Na verhoor is hij met een rijverbod van vier uur heengezonden.

Politie houdt twee kemphanen aan

OOSTERHOUT: Aan de Klappeijstraat heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 20-jarige inwoner van Oosterhout en een 34-jarige inwoner van Geertruidenberg aangehouden. Het tweetal kreeg het met elkaar aan de stok in een horecagelegenheid en hebben over en weer klappen uitgedeeld. Beide kemphanen zijn aangehouden. Tijdens de vechtpartij raakte een 17-jarige vrouw uit Oosterhout gewond aan haar arm. Zij is in het ziekenhuis behandeld aan een wond. Na verhoor zijn de twee verdachten in de loop van zondag in vrijheid gesteld.

Auteur: Henk Snepvangers

Laatst gewijzigd 11-01-2009 14:53 | © Regio Midden en West Brabant |