Politie Zuid-Holland-Zuid

11/1 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 11-01-2009 o Persberichten district II

SCHAATSMOLENTOCHT VAN 12 JANUARI GAAT NIET DOOR ALBLASSERWAARD - De eerder aangekondigde Schaatsmolentocht van 12 januari door de Alblasserwaard gaat niet door. Dat heeft de organisatie na overleg met de hulpdiensten besloten. De reden om de tocht op maandag niet te laten doorgaan is de weersverwachting in combinatie met de kwaliteit van het ijs.
De organisatie schat dat op 11 januari 75.000 tot 100.0000 mensen op het ijs in de Alblasserwaard hebben geschaatst en gestaan. Deze belasting en het te verwachten weer beïnvloeden het ijs dermate negatief dat de organisatie een nieuwe tocht niet verantwoord vindt. Er zullen daardoor op 12 januari langs de route dus geen kluunplaatsen zijn ingericht, er zal geen EHBO op het ijs staan en eventuele wakken niet zullen gemarkeerd zijn. In combinatie met de weersverwachting en de kwaliteit van het ijs wordt schaatsliefhebbers dringend aangeraden het ijs en het weer heel goed in de gaten te houden, bij twijfel niet het ijs op te gaan en voor advies de lokale ijsverenigingen te raadplegen. De Stichting Schaatsmolentochten en de hulpdiensten gaan in op korte termijn in overleg om op de schaatstocht van 11 januari terug te blikken en verbeterpunten te benoemen.

DRONKEN MAN BOTST TEGEN AUTO
ALBLASSERDAM Een 22-jarige beginnend bestuurder uit Alblasserdam is op 11 januari op de Van Hogendorpweg aangehouden. Hij reed een uur daarvoor met zijn auto op de Thorbeckestraat tegen een andere personenauto aan en reed weg. De eigenaar ontdekte de schade en ging zelf in de omgeving zoeken. Op de Groen van Prinstererstraat vond hij een auto met verse schade en belde de politie. De schade aan de aangetroffen auto bleek precies te passen bij de schade aan de auto van het slachtoffer. Agenten vonden de bestuurder in een woning aan de Van Hogendorpweg en hielden hem aan. Hij bekende het feit en de uit een blaastest bleek dat de man gedronken had. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld.

AUTO IN BRAND
SLIEDRECHT Op 11 januari is rond 11.50 uur op de Goeman Borgesiusweg een personenauto in brand gevlogen. De 36-jarige eigenaar uit Sliedrecht wilde zijn auto starten, maar in plaats rustig weg te kunnen rijden, vloog de auto in brand. De brandweer heeft de brand geblust en de auto is weggesleept. De oorzaak is waarschijnlijk een technisch defect.