Politie Zuid-Holland-Zuid

11/1 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 11-01-2009 o Persberichten district I

MAN SLAAT MOEDER
DORDRECHT Een 20-jarige man uit Dordrecht is op 10 januari aangehouden. Hij zou die dag zijn 37-jarige moeder uit Dordrecht meerdere malen in haar gezicht hebben geslagen. Ook vernielde hij een TV, magnetron en oven. De man gebruikt softdrugs en mogelijk was hij onder invloed. Hij had ruzie gekregen over geld. De verdachte werd op de Beinemastraat aangetroffen een meegenomen. Hij is in verzekering gesteld.

MAN RIJDT LANTAARNPAAL OMVER
ZWIJNDRECHT Een 26-jarige automobilist uit Hendrik-Ido-Ambacht heeft op 11 januari in de Tulpstraat een lantaarnpaal omvergereden en is vervolgens doorgereden. Een getuige hoorde klap en nam een kijkje. De automobilist was toen al weg, maar hij had een kentekenplaat laten liggen. Dat maakte het voor de politie makkelijk hem te vinden. De man bleek gedronken te hebben en zijn rijbewijs is ingevorderd.

JONGENS AANGEHOUDEN
DORDRECHT Drie Rotterdammers van 17 en 18 (2x) jaar en een 17-jarige jongen uit Dordrecht zijn op 11 januari op de Pottenkade aangehouden. Agenten zagen hen op de Spuiboulevard bij vier in brand staande kerstbomen staan. Ze renden weg toen de agenten er aan kwamen. Dat had niet veel zin, want na een korte zoektocht werd in van de vier in de buurt gevonden. Met zijn hulp kwamen de agenten bij de andere drie uit, die allemaal mee naar het politiebureau mochten. Na een nacht cel en verhoor werden ze in vrijheid gesteld.

MAN IN HALS GEPRIKT: VROUW AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 42-jarige vrouw uit Dordrecht is op in ochtend van 11 januari op de Vondelstraat aangehouden. Tijdens een ruzie met haar 38-jarige vriend uit Dordrecht zou ze met een mes in zijn hals hebben geprikt. Dat leverde een kleine, maar bloedende op die door ambulancepersoneel behandeld werd. Het slachtoffer was goed aanspreekbaar en in staat om op het bureau aangifte te doen. Zowel slachtoffer als verdachte waren dronken. De vrouw is ingesloten en wordt verhoord.