Politie Brabant-Noord

Alcoholcontrole door Team Verkeershandhaving

Vijf aanhoudingen, 390 blaastesten

Brabant-Noord, 11-01-2009 o Agenten van Team Verkeershandhaving hebben tussen zaterdag 22:00 uur en zondag 06:00 uur op drie lokaties in de regio Brabant-Noord alcoholcontroles gehouden.

In totaal zijn er 390 blaastesten afgenomen. Vijf bestuurders hadden te veel alcohol genuttigd, onder hen was ook een beginnend bestuurder. Van één automobilist werd het rijbewijs ingevorderd.

Sint Oedenrode- Op de Schijndelseweg werd vrijdagavond een 65-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van twee uur en proces-verbaal voor rijden onder invloed. Op de ademanalyse blies hij een waarde van 315 ug/l.

Tot 235 ug/l (0,5 ) is toegestaan, voor beginnend bestuurders is dat 95 ug/l (0,2 ).

Boxtel- Op de Keulsebaan werd in de nacht van zaterdag op zondag een 22-jarige beginnend bestuurder in zijn woonplaats aangehouden. Hij kreeg een rijverbod en proces-verbaal. Op de ademanalyse blies hij een waarde van 215 ug/l.

Helvoirt- Op de N65/Rijksweg werden in de nacht van zaterdag op zondag drie automobilisten aangehouden voor rijden onder invloed. Van een 26-jarige automobilist uit Best werd het rijbewijs ingevorderd. Hij blies 660 ug/l. Een 33-jarige automobilist uit Breda kreeg een rijverbod van vier uur en proces-verbaal. Hij blies 435 ug/l. Een 39-jarige vrouw uit Vught kreeg eveneenseen rijverbod en proces-verbaal. Zij blies 330 ug/l.