Politie Zeeland


---


W-72-2009 Als haantjes
Rond 01.30 uur vannacht reden agenten van de Zeeuwse politie over het Bellamypark in Vlissingen.
Ter hoogte van één van de café's zagen zij een uitsmijter en een onbekende man als kemphaantjes tegenover elkaar staan bij een personenauto. Omdat de agenten het 'opstootje in wording' wilden sussen zijn ze uit de auto gestapt en hebben ze de beide heren verzocht te vertellen wat er aan de hand was. De bestuurder van de personenauto verklaarde dat hij zijn auto recht voor het café had geparkeerd. Hij vond dat hij daar recht op had, omdat hij tenslotte belastingbetaler was! De uitsmijter was met de man in discussie gegaan, omdat er geen parkeerplek recht voor het café was en hij dus vond dat de man zijn auto daar niet neer moest zetten. Omdat de automobilist zich niet kon legitimeren is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat hij ook nog teveel had gedronken. (Bijna drie keer teveel, zo bleek uit de ademtest die hij moest doen) De man, een 31-jarige Vlissinger, kreeg een rijverbod van 6 uur. Uiteraard wordt er ook nog proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

W-73-2009 Inbraak in sportkantine
In de kantine van een sportvereniging in Ritthem is tussen zaterdag 13.00 uur en zondag 10.55 uur ingebroken.
In de kantine werd een televisietoestel vernield. Er werd ook een geldbedrag van enkele tientallen euro's weggenomen. De dader(s) is/zijn het gebouw binnengekomen door een deur te forceren. Een schadebedrag is nog niet bekend.

W-74-2009 Auto gestolen
Van een parkeerplaats op de Meanderlaan in Middelburg is tussen zaterdag 17.00 uur en zondag 10.00 uur een personenauto weggenomen.
De auto betreft een blauwe Fiat Uno, voorzien van kenteken FT-HJ-18. Van de auto was het rechterachterlichtomhulsel kapot. De auto was door de nenadeelde afgesloten achtergelaten.