Politie Brabant-Noord

Alcoholcontrole regio Brabant-Noord

Vijf aanhoudingen, twee ongevallen, een gewonde

Brabant-Noord, 11-01-2009 o Reguliere alcoholcontroles in de regio Brabant-Noord leidden in de nacht van zaterdag op zondag tot vijf aanhoudingen. In twee gevallen was alcohol in het verkeer in combinatie met de gladheid oorzaak van een ongeval. Een vrouw uit Veldhoven raakte hierbij gewond op de A2 bij Liempde.

Veghel- Een 20-jarige automobilist uit Veghel werd zondagmorgen aangehouden voor rijden onder invloed. Dit gebeurde op de Markt. Hij blies 170 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.


---

Oeffelt- Een 42-jarige automobilist uit Cuijk werd van zaterdag- op zondagnacht aangehouden bij zijn woning. Hij was op de Hapseweg in Oeffelt met zijn auto in de sloot gereden en verkeerde vermoedelijk onder invloed. Hij verklaarde enkele alcoholhoudende consumpties genuttigd te hebben. Op weg naar huis was hij door de gladheid in een slip geraakt en vervolgens naar huis gelopen waar hij werd aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor.


---

's-Hertogenbosch- Op de Hekellaan werd een 19-jarige Bosschenaar rijdend onder invloed aangetroffen. Hij moest mee naar het bureau waar hij op de ademanalyse 130 ug/l blies. Hiervan is proces-verbaal opgemaakt. De beginnende automobilist heeft net vier maanden zijn rijbewijs.

Een bloedproef moest afgenomen worden van een 48-jarige Bosschenaar die zaterdagnacht betrapt werd op rijden onder invloed op de Boschdijkstraat. De man leek de blaastest te saboteren. De politie vorderde een bloedproef waar hij ook toestemming voor gaf. De zaak wordt verder onderzocht.


---

Liempde- Op de A2 ter hoogte van Liempde raakte van zaterdag- op zondagnacht een 26-jarige automobiliste uit Veldhoven in een slip toen ze een vrachtwagen inhaalde. Een paar maal raakte ze de vangrail. Er waren geen andere voertuigen bij het ongeval betrokken. Ter plaatse moest de vrouw meewerken aan een blaastest die aangaf dat ze teveel alcohol gedronken had. Ze is daarna naar het ziekenhuis vervoerd, waar ze is aangehouden. Ze gaf toestemming voor bloedafname door een arts om het alcoholpromillage exact te kunnen bepalen. De politie onderzoekt de zaak verder.