Nationale Progressieve Denktank opgericht


Volkspartij voor Sociale Cohesie en Solidariteit streeft naar deelname aan gemeenteraadsverkiezingen in 2010

TILBURG, 20090111 -- Vanaf vandaag is de website van de progressieve denktank dooronsallen.nl, onderdeel van de Volkspartij voor Sociale Cohesie en Solidariteit in de lucht. VSCS is een nieuwe partij, die op dit moment nog enkel fungeert als denktank. De partij bestaat uit een landelijke denktank en een lokale afdeling in Tilburg. De lokale afdeling heeft zich tot doel gesteld om zich op termijn als partij te laten registreren en deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2010.

Voorzitter Martijn van Gansen geeft aan dat de toenemende verscheidenheid en diversiteit binnen onze samenleving in combinatie met individualisme heeft bijgedragen aan een samenleving waarin de communicatie tussen verschillende groepen mensen niet altijd optimaal verloopt. Hierdoor ontstaan hindernissen en barrieres in het samen leven. De uitdagingen die ons te wachten staan in de 21e eeuw vragen echter om samenwerking op ieder niveau. Zo zal er, ten gevolge van de vergrijzing en de daarmee gepaard gaande ontgroening, een enorme druk komen te staan op onze arbeidsmarkt. Bovendien zullen we knopen door moeten hakken voor wat betreft ons verbruik van natuurlijke hulpbronnen. Echter, zelfs wanneer wij er in slagen om ons verbruik te verminderen, is de kans groot dat er in de loop van de 21e eeuw een tekort zal ontstaan aan een aantal belangrijke natuurlijke hulpbronnen. Juist daarom acht de partij saamhorigheid en solidariteit belangrijker dan ooit tevoren.

De partij onderscheidt zich van de gevestigde partijen door haar unieke kijk op democratie en de huidige, pluriforme samenleving waarin wij leven. De partij distantieert zich van de traditionele discussie omtrent systemen (kapitalisme/communisme) en richt zich daarentegen op het versterken van banden tussen burgers met als ultiem doel het bevorderen van solidariteit binnen onze samenleving. Om dit te realiseren, dient de afstand tussen burgers onderling, en burgers en de overheid te worden verkleind. De VSCS is voorstander van directe democratie waarbij niet de politieke elite, maar burgers gezamenlijk binnen de vastgestelde kaders oplossingen zoeken voor maatschappelijke vraagstukken.

Via de website (www.dooronsallen.nl en www.vscs-tilburg.nl) kunnen burgers actief participeren door middel van discussies en stemrondes.





ingezonden persbericht