C'est La Vie - een Nederlandse in de Bourgogne


ST AGNAN, Frankrijk, 20090111 -- Op een dag besluit Betty Heideman naar de Morvan in Frankrijk te vertrekken. De emigratie is niet altijd even makkelijk, vooral wanneer blijkt hoeveel werk er nog verzet moet worden. Ze krijgt te maken met gesprongen waterleidingen, stroomuitval, een wild zwijntje in de tuin en een merkwaardig kuuroord. Haar columns voor diverse tijdschriften zijn nu gebundeld in een boek.

Frankrijk
Een mooi land met andere gewoontes, nieuwe mensen en een interessante cultuur. Betty zet zich in om haar plaats te vinden in de nieuwe omgeving. Ze leert de taal, ontmoet haar Franse buren en brengt verschillende bezoeken aan Parijs. Samen met haar vele dieren vormt Betty met haar man Fred een opvallend paar Nederlanders. Hoewel het niet altijd even makkelijk is, leert Betty zich met vallen en opstaan aan te passen aan de Franse leefwijze. Na bijna vier jaar weet ze zeker: het leven in Frankrijk is soms zwaar, maar ook afwisselend, vol verrassingen en onverwachte gebeurtenissen!

Auteur
Betty Heideman is auteur van het boek Allochtone Viervoeters en oprichter van de Animal Medical Care Foundation. Daarnaast schrijft zij columns in diverse tijdschriften en brengt zij maandelijks het E-magazine NIEUWSgierig uit. Van haar leven in Frankrijk hield zij een dagboek bij op internet. De leukste en opvallendste columns zijn te vinden in dit heerlijke boek: ISBN 978 908 570 3457. Prijs ¤ 14,95. Het boek is te bestellen op www.bettyheideman.com. Bij bestelling voor 15 februari 2009 hoeven geen verzendkosten te worden betaald.





Ingezonden persbericht