Ingezonden persbericht

Dagelijks GAZA tent in Den Haag op het Plein tegenover de Tweede Kamer

Elke dag van 12.00 tot 20.00 uur
Tevens dagelijkse wake bij de Israelische ambassade van 16.00 - 17.00 uur

Op verschillende plaatsen in de wereld verschijnen tenten van waaruit solidariteit met de Palestijnen in de Gazastrook wordt betuigd. De tenten staan in de buurt van Israelische ambassades of regeringsgebouwen. Een tent is symbool voor de Palestijnen die nu hun huizen zijn ontvlucht voor de Israelische aanvallen en voor de Palestijnse vluchtelingen die al 60 jaar wachten op het recht om terug te keren naar de huizen waaruit zij in 1948 verjaagd werden. In de afgelopen twee weken zijn overal in Nederland manifestaties en protesten georganiseerd tegen het Israelische geweld in de Gazastrook waarbij inmiddels meer dan 800 mensen zijn gedood, waarvan veel burgers en kinderen. Sinds dit weekend is er permanente aanwezigheid in de Gaza Tent om aandacht te blijven vragen voor de situatie van de mensen in de Gazastrook en om de regering te confronteren met de feiten en haar lakse houding af te wijzen.

Programma GAZA tent Den Haag
Zondag 11 januari

15.00 uur Palestina voor Beginners: presentatie over de geschiedenis van Palestina/Israel op locatie nabij de Tent

Maandag 12 januari

12.00 uur Tentoonstelling Palestijnse vluchtelingen door ISS (Institute Social Studies)

Dinsdag 13 januari

Manifestatie bij de Tweede Kamer - Vragenuurtje : Oproep aan de Nederlandse regering om zich tegen de aanval op Gaza uit te spreken. Tussen 13.00 en 14.00 uur.

Woensdag 14 januari

In samenwerking met een aantal topadvocaten uit de hele wereld dient PPMS een aanklacht in bij het International Criminal Court in Den Haag op de Maanweg 174 (14.00 - 16.00 uur)

Verzamelen bij de Tent, gezamenlijk vertrek om 13.30 uur
info@ppmsholland.nl

--------------