Politie Zeeland


---


Z-75-2009 Schaatstoertocht Sluis-Brugge-Sluis
Vanmiddag heeft de Zeeuwse politie de schaatstoertocht Sluis-Brugge-Sluis begeleidt.
Volgens de agenten ter plaatse was het erg druk op het ijs. Er waren duizenden mensen die meededen aan de schaatstocht naar Brugge en terug. De agenten konden niet exact inschatten hoeveel -duizenden mensen er op de schaats te vinden waren. Ondanks de gure wind was het een gezellig evenement. Een onfortuinlijke man (gegevens onbekend) is door een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd omdat hij door een val op het ijs een gebroken been opliep. Dit was het enige incident dat zich voordeed.

W-76-2009 Eenzijdig ongeval Vrouwenpolder
Op de Polredijk in Vrouwenpolder heeft vanmiddag een eenzijdig ongeval plaatsgevonden.
Omstreeks 16.09 uur vanmiddag reed een 22-jarige man uit Middelburg over de Polredijk. Op een gegeven moment raakte hij de controle over zijn voertuig kwijt en raakte hij van de weg. Zijn auto reed van de dijk af en kwam tegen een boom tot stilstand. Toen agenten van de Zeeuwse politie ter plaatse kwamen bleek dat het voertuig niet APK-gekeurd was, ook was het voertuig niet verzekerd en had de 22-jarige man geen rijbewijs. Op kosten van de bestuurder is het voertuig weggesleept door een takelbedrijf. Zowel de bestuurder als zijn 22-jarige bijrijder (uit de gemeente Veere) raakten niet gewond bij de aanrijding. De bestuurder krijgt wel een proces-verbaal voor het veroorzaken van een verkeersongeval en één voor het rijden in een auto zonder dat hij in het bezit was van een geldig rijbewijs.

W-77-2009 Meisje mishandeld
In een horecagelegenheid in Zoutelande is vannacht omstreeks 01.00 uur een 14-jarig meisje uit Middelburg gewond geraakt nadat zij een glas in haar gezicht gegooid had gekregen.
Het meisje was onderweg naar het toilet toen een vriendin van haar tegen iemand aanbotste. De jongen begon tegen het meisje te schreeuwen en schelden en de 14-jarige liep naar de jongen toe om te vragen waarom hij zich zo gedroeg. De jongen werd toen agressief tegen het 14-jarige Middelburgse meisje en gooid van een afstandje een glas tegen haar gezicht. Hierdoor liep zij verwondingen op aan haar gezicht. In het ziekenhuis is zij aan haar verwondingen behandeld. De jongen is weggelopen na het incident.

W-78-2009 Inbraak in bedrijf
In een bedrijf aan de Glacisstraat in Vlissingen is dit weekend twee keer ingebroken.
In de nacht van vrijdag op zaterdag is het bij een poging gebleven, maar de volgende nacht, rond 05.30 uur is een daadwerkelijke inbraak in het pand ontdekt. Er is een geldbedrag van enkele tientallen euro's weggenomen. Door een raam te verbreken is/zijn de dader(s) het pand binnengekomen. Omdat de ter plaatse gekomen agenten van de Zeeuwse politie dachten dat er nog iemand in het pand zat, is een politiehond ingezet om het pand te doorzoeken. Er werd niemand aangetroffen.