Gemeente Achtkarspelen


PERSBERICHT

2009/YG02
Buitenpost, 7 januari 2009

Zelfontworpen verkeersbord in Surhuisterveen

Burgemeester Tjeerd van der Zwan en leerlingen Wegwijsdag 2008 onthullen verkeersbord

Maandag 12 januari zal er een speciaal verkeersbord onthuld worden op De Kolk in Surhuisterveen. Samen met burgemeester Tjeerd van der Zwan zullen leerlingen van het Lauwers College Buitenpost en Surhuisterveen, het OSG Singelland en het AOC Buitenpost het verkeersbord onthullen die de leerlingen zelf ontworpen hebben.

Woensdag 29 oktober is de jaarlijkse Wegwijsdag gehouden op het gemeentehuis in Buitenpost. Voor één dag waren 48 leerlingen van het Lauwers College Buitenpost en Surhuisterveen, het OSG Singelland en het AOC Buitenpost de baas op het gemeentehuis.

Onder voorzitterschap van burgemeester Tjeerd van der Zwan is tijdens een speciale jongerenraadsvergadering, die in het teken van 'Jeugd & Verkeer' stond, het plan de projectgroep 'Kruispunt Surhuisterveen' met een kleine meerderheid van stemmen gekozen.

'Kruispunt Surhuisterveen' (bestaande uit Thomas Hoekstra, Jelmer Hiemstra, Nienke Borger, Hanneke Veenstra, Chantal Klaanysen, Martijn van der Werf, Jorrit Veenstra en Melvin Groenhof) heeft een verkeersbord ontworpen onder de naam 'Rij niet zo idioot, anders gaan er nog fietsers dood'. Dit waarschuwingsbord moet automobilisten extra alert maken op het gevaarlijke kruispunt in Surhuisterveen op De Kolk. De leerlingen hopen dat hierdoor de veiligheid van fietsers toeneemt.


Gemeente Achtkarspelen