Onderwijsbond CNV


Nieuws

2 december 2008

Nieuwe aanvraagronde Lerarenbeurs voor scholing

Categorie: Algemeen nieuws, Nieuws CNV Schoolleiders

Van 12 januari t/m 20 februari 2009 kunnen leraren in het po, vo, mbo of hbo een beurs aanvragen voor een bachelor- of masteropleiding of een opleiding gericht op het verwerven van extra bekwaamheden. Voor deze aanvraagtermijn in januari is een beperkt aantal beurzen beschikbaar voor leraren die een opleiding starten tussen 1 februari en 1 oktober 2009. In de loop van 2009 is er nogmaals een mogelijkheid een lerarenbeurs aan te vragen voor het schoojaar 2009-2010.

De Lerarenbeurs vergoedt de kosten voor les- of collegegeld, tot een maximum van EUR 3.500 per jaar. Ook komt de Lerarenbeurs tegemoet in de kosten voor studiemiddelen en reiskosten. Voor reguliere bachelor- of masteropleidingen geldt een subsidie voor maximaal 3 jaar en kan de werkgever een vergoeding krijgen voor de vervanging tijdens studieverlof. Voor opleidingen gericht op het verwerven van extra bekwaamheden geldt de subsidie voor maximaal 1 jaar, ter dekking van de kosten van het eerste studiejaar.

De Lerarenbeurs voor scholing is een structurele regeling. Een leraar kan eenmaal in zijn of haar onderwijsloopbaan gebruik maken van de Lerarenbeurs voor scholing.

Via posters en advertenties zal het ministerie van OCW de nieuwe aanvraagronde voor de Lerarenbeurs voor scholing bekend maken.

Voor meer informatie kijk op www.ib-groep.nl.

Advertentie november 2008

Postber november 2008


---