Gemeente Appingedam

Openbare vergadering Raadscommissie

Datum: maandag 12 januari 2009
Aanvang: 20.00 uur
Plaats: Raadhuis a/d Wijkstraat 36

Aan de orde komen de volgende onderwerpen:


* Bestemmingsplan Stad Appingedam Deelplan Woongebieden

Het gaat hier om een bestemmingsplan voor de bebouwde kom van Appingedam, met uitzondering van het stadscentrum. In 2005 heeft de raad de hoofdlijnen voor dit bestemmingsplan vastgesteld (beslis- en uitgangspuntennota). Het college heeft op basis daarvan het plan verder ontwikkeld. Er is mogelijkheid tot inspraak en zienswijzen gegeven in twee rondes. Het plan ligt ter vaststelling voor in de raad van 22 januari 2009, met een reactie op en een voorstel met betrekking tot de zienswijzen die in de laatste ronde zijn ingediend. In de commissie wordt het voorstel informatief behandeld.


* Onderzoeksrapport welzijnssubsidies

Vlak voor de kerst heeft de rekenkamercommissie Appingedam een onderzoeksrapport uitgebracht over de subsidies op het gebied van welzijn (in het bijzonder de ASWA). Het rapport wordt in de raadscommissie toegelicht door de voorzitter van de rekenkamercommissie.

Inwoners en andere belanghebbenden kunnen in de vergadering het woord voeren, ook over niet op de agenda vermelde onderwerpen. Wie van het spreekrecht gebruik wil maken, doet er goed aan dit van te voren even te melden bij de griffier, mevrouw L. Faber (telefoon: 0596 691103).

NB De indieners van brieven en zienswijzen op het bestemmingsplan Stad Appingedam Deelplan Woongebieden worden in de gelegenheid gesteld hun visie toe te lichten in de daartoe belegde openbare hoorzitting van de raad die voorafgaand aan de raadscommissie wordt gehouden, van 19.00-20.00 uur in het Raadhuis aan de Wijkstraat.

De agenda en bijbehorende stukken liggen ter inzage bij de publieksbalie in het Stadskantoor.

Gewijzigd op: 06-01-2009