Saxion Hogescholen
BR>

do 08 januari 2009

Samenwerking Saxion en Deventer Ziekenhuis krijgt vervolg /files/storage/mnc/Spitaal42008.JPG

Maandag 12 januari 2009 wordt in het nieuwe Deventer Ziekenhuis voor de tweede keer een convenant ondertekend tussen Saxion en het Deventer Ziekenhuis. Dit convenant is een voortzetting van de samenwerking die vier jaar geleden gestart is.

De opleidingen Verpleegkunde en Facility Management van Saxion en het Deventer Ziekenhuis hadden destijds nadrukkelijk de wens om de al bestaande samenwerking te intensiveren. Zo konden zij kennis en expertise uitwisselen en extra slagkracht creëren. Ook bood deze gezamenlijke kennis extra mogelijkheden om van elkaar te leren en zich verder te ontwikkelen. Dit heeft geresulteerd in twee grote projecten, namelijk Facilitair Bedrijf en Klinische Zorg. In totaal waren ongeveer 160 Saxion studenten betrokken bij genoemde projecten.

Voor de komende vier jaar wil het Deventer Ziekenhuis met ondersteuning van Saxion een evaluatie voor alle afdelingen uitvoeren om een kwaliteitstoets voor te bereiden.

Verder ligt bij de samenwerking vooral de nadruk op de patiënt. Welke invloed hebben aspecten van gastvrijheid van het nieuwe ziekenhuis (ruimten, kleuren, uitzicht etc.) op het welzijn van de patiënt en op hoe de patiënt zijn verblijf beleeft.

Een ander vraagstuk is hoe er voldoende aandacht aan de patiënt besteed kan worden. Vaak wordt gezegd dat er geen tijd is om aandacht te geven aan de patiënt. Is dit echt zo, of is het meer een kwestie van beroepshouding? Ook wordt er onderzoek verricht door studenten naar ketenzorg; hoe gaat de in- en uitstroom van patiënten in zijn werk. Voor de dialyseafdeling wordt bijvoorbeeld gekeken naar het taxivervoer van de patiënt van huis naar het ziekenhuis en vice versa.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------

Meer informatie:

Voor meer informatie rondom de samenwerking kunt u contact opnemen met Saxion, mevrouw W. Kuipers, tel. 0570 - 603 525 (Verpleegkunde) of mevrouw P. Hillenius (Facility Management), tel. 0570 - 603 663 (centraal nummer) of Deventer Ziekenhuis, de heer R. van Putten, tel. 0570 - 536 137.