Timmermans spreekt bij jarige SICA

Staatssecretaris Timmermans (Europese Zaken en Internationaal Cultuurbeleid) woont op maandag 12 januari de viering van het 10-jarig bestaan bij van de Stichting Internationale Culturele Activiteiten (SICA) .

Tijdens de bijeenkomst in Felix Meritis (Amsterdam) zal Timmermans ingaan op het belang van cultuur in het Nederlandse buitenlandbeleid. Naast een terugblik zal de staatssecretaris ook zijn verwachting geven voor de toekomst van culturele diplomatie.

Tijdens het programma is er tevens ruimte voor discussie met de zaal over cultuur als hoeksteen van het buitenlandbeleid.

Op 12 januari is het precies 10 jaar geleden dat SICA werd opgericht. Dit vormt de aanleiding voor een terugblik en een toekomstvisie op het Internationaal Cultuurbeleid. Staatssecretaris Timmermans is samen met minister Plasterk van OCW verantwoordelijk voor het internationaal cultuurbeleid. Beide bewindslieden stuurden in september 2008 de brief 'Grenzeloze Kunst' naar de kamer, waarin de prioriteiten voor het internationaal cutuurbeleid 2009-2012 zijn neergelegd.

Noot voor redacties (