Gemeente Borsele

Jan van Schengenschool gaat âGezond Vooruitâ

Op 5 januari startte het project âGezond Vooruitâ op de Jan van Schengenschool in Heinkenszand. De school heeft de naam gekozen omdat zij de komende twee weken sportieve clinics organiseren voor alle kinderen. Zo komt op maandag 12 januari dé bekende Zeeuwse voetballer Gerard de Nooijer een clinic geven aan de kinderen van groep zeven en acht. Ook krijgen de leerlingen les over gezonde voeding.

Op de eerste schooldag na de kerstvakantie was de spetterende start van het project in sporthal De Stenge in Heinkenszand. Op muziek voerden de leerlingen leuke, sportieve optredens uit. De school organiseert nog tot en met donderdag 22 januari sportieve activiteiten, zoals aerobic, judo, tennis, ballet en twirlen. Ook gaan de leerlingen naar sportschool Fit-Life voor een fitnessdans. Daar maken ze kennis met de sporttoestellen.

De Jan van Schengenschool heeft speciaal voor sport en gezondheid gekozen omdat ze meedoen aan het âGezonde brede school projectâ van de gemeente Borsele. Zeven scholen uit de gemeente Borsele krijgen drie schooljaren ondersteuning van de gemeente om aandacht te geven aan gezondheid, pesten, bewegen en samenwerking in de brede school.