Gemeente Lansingerland

Inspraakavond Mobiliteitsplan 12 januari
verkeersbeleid

De gemeente Lansingerland heeft het afgelopen jaar een integraal Mobiliteitsplan `Lansingerland Beweegt' opgesteld. Het plan biedt een leidraad voor het verkeer en vervoer in de gemeente Lansingerland.

Het Mobiliteitsplan geeft een antwoord op het geheel aan belangen, ontwikkelingen en lopende projecten ten aanzien van het verkeer en vervoer, waarbij gewenste ontwikkelingen worden gefaciliteerd en ongewenste ontwikkelingen en neveneffecten worden beheerst.

Het Mobiliteitsplan bestaat uit een integrale visie met hieraan gekoppeld een uitvoeringsprogramma. Tevens vormt het plan een kapstok voor latere deelbeleidsplannen. Het Mobiliteitsplan sluit aan bij de conceptvorming van de Toekomstvisie 2040, dat parallel aan dit plan is opgesteld.

Inspraakprocedure

Het College van Burgemeester en Wethouders van Lansingerland legt het beleidsvoornemen Mobiliteitsplan; Lansingerland Beweegt voor de komende zes weken ter inzage. De formele inspraak is gestart op donderdag 8 januari 2009 en duurt tot en met woensdag 18 februari 2009. Het beleidsvoornemen Mobiliteitsplan; Lansingerland Beweegt ligt ter inzage in de hal van het gemeentehuis van Lansingerland, Raadhuislaan 1 in Berkel en Rodenrijs.

Inspraakavond

Op maandag 12 januari wordt een inspraakavond gehouden in zalencentrum Rehoboth in Berkel en Rodenrijs. De avond start om 20.00 uur en eindigt uiterlijk om 22.00 uur.

De avond bestaat uit twee delen. In het eerste gedeelte wordt een presentatie verzorgd, waarin de speerpunten van het beleidsvoornemen aan bod komen. In het tweede gedeelte wordt een markt gehouden, waarbij verschillende onderwerpen zijn opgesteld in marktkramen. Bij ieder onderwerp staan deskundigen van de gemeente en van Goudappel Coffeng om een uitleg te geven.