Lucky Day en Lingo gaan samenwerken

09/01/2009 15:03

De Lotto

De trekking van het dagelijkse kansspel "Lucky Day" van De Lotto gaat gekoppeld worden aan het tv-programma Lingo. Maandag 12 januari is de eerste aflevering om 19.00 uur te zien bij de TROS op Nederland 1. Vlak voor de finale van het populaire woordspelletje zal een minuut lang de trekking van het kansspel getoond worden aan de kijkers van het programma.

"Lucky Day en Lingo zijn een ideale match! Beide producten zijn dagelijkse spelletjes met ballen waar mooie bedragen mee gewonnen kunnen worden. Met Lucky Day willen we ons echt gaan focussen op het feit dat je dagelijks veel geld kan winnen", aldus Frank Bijman, commercieel directeur van De Lotto.

Lucille Werner zegt: "Lingo bestaat dit jaar 20 jaar. Het voelt als een groot verjaardagscadeau dat Lucky Day zijn rentree maakt in Lingo. Beide zijn op natuurlijke wijze aan elkaar verbonden. Lingo krijgt er op deze wijze een spannende nieuwe dimensie bij!"

Lucky Day

Lucky Day is het dagelijkse kansspel van De Lotto. Lucky Day-spelers maken zes dagen per week kans op prijzen tot 4,5 miljoen euro. Hiervoor kiezen ze zelf het aantal getallen: minimaal 1 en maximaal 10. Elke dag worden er twintig getallen getrokken. De hoogte van de prijs is afhankelijk van de inleg en het aantal juiste getallen.

Lingo

Lingo is een woordspel waarbij twee teams van twee mensen met elkaar de strijd aangaan en is elke werkdag bij de TROS te zien rond 19:00 uur op Nederland 1. Elke maandag tot en met donderdag is een uitzending met zesletterlingo en elke vrijdag met zevenletterlingo. Het tv-programma was in januari 1989 voor het eerst op de buis te zien. Het televisieprogramma Lingo bestaat deze maand dus al twintig jaar en is daarmee het langstlopende dagelijkse spelletje op de Nederlandse televisie.