Gemeente Harenkarspel


Commissie Algemeen Bestuurlijke Zaken

Maandagavond 12 januari 2009 vergadert de commissie Algemeen Bestuurlijke Zaken (ABZ) in het gemeentehuis aan de Oostwal in Tuitjenhorn. De vergadering begint om 19.30 uur in de grote commissiekamer 013 bereikbaar via ingang avondgebruik aan de Delftweg. De vergadering wordt geleid door voorzitter H. de Ruiter, is openbaar en dus toegankelijk voor een ieder. Burgers die willen inspreken, kunnen zich tot een half uur voor de vergadering aanmelden bij de raadsgriffier.

Enkele onderwerpen op de agenda zijn:

Informerende presentatie door leden van de rekenkamercommissie over Rapportage onderzoek bouwleges gemeente Harenkarspel. Voorstel is de rapportage te betrekken bij een meningsvormende discussie in commissieverband eind februari aan hand van collegevoorstel
1. Opening.

2. Spreekrecht burgers.

3. Vaststellen van de agenda

4. Vaststelling besluitenlijst openbare vergadering commissie ABZ van 24 november 2008

5. Voortgang (on-) mogelijkheden samenvoeging met meerdere gemeenten
6. De Oude Ursulakerk te Warmenhuizen aanwijzen als huis der gemeente voor de voltrekking van huwelijken

7. Voorstel deel te nemen aan experiment om te stemmen in willekeurig stemlokaal binnen de gemeente (SWS) voor de verkiezingen van het Europese Parlement op 4 juni 2009.

8. Ingekomen stukken; voor kennisneming aannemen: a. Circulaire minister BZK over vergoeding raads- en commissieleden. Ter afdoening college: a. Brief van MKB Nederland en VNO-NCW over vermindering regeldruk en verbetering dienstverlening ondernemers.
9. Mededelingen en stukken ter inzage in het kader van de actieve informatieplicht van het college: a. Voortgangslijst raad en raadscommissie voor ABZ onderwerpen met gelegenheid hierover vragen te stellen. b. Toezeggingenlijst raad en raadscommissie voor wat betreft ABZ-onderwerpen met gelegenheid om hierover aan de portefeuillehouders vragen te stellen

10. Rondvraag en sluiting

De volledige agenda is te vinden op deze website in de rubriek gemeentebestuur onder Agenda commissies.

Het wapen van de gemeente Harenkarspel
Gemeentehuis :
Oostwal 2,
1747 EZ Tuitjenhorn
Postbus 10,
1749 ZG Warmenhuizen
Telefoon 0226-396600