Politie Drenthe

Zondag

Assen, 11-01-2009

Vrachtwagen kantelt door aanrijding

HOOGHALEN Zaterdagavond is een 34-jarige automobilist uit Assen in botsing gekomen met een 56-jarige bestuurder van een vrachtwagen uit Hoogezand. De man reed op de A28 in de richting van Assen toen hij ter hoogte van Hooghalen te ver naar links stuurde om de voor hem voorop komende vrachtwagen in te halen. Om te voorkomen dat de man met zijn auto in de middenberm raakte stuurde hij weer naar rechts waarop hij de vrachtwagen raakte, de macht over het stuur verloor en verderop op de rijbaan tot stilstand kwam. De bestuurder van de vrachtwagen verloor door de botsing eveneens de macht over het stuur waarop de vrachtwagen kantelde en de zijkant in de sloot belandde. Als gevolg hiervan was de gehele rijbaan bezaaid met suikerbieten uit de vrachtwagen. Beide bestuurders liepen geen verwondingen op. De weg is een tijd afgesloten geweest. Verschillende hulpdiensten kwamen ter plaatse om de weg vrij te maken van de suikerbieten. (09-002699)

Automobilist botst tegen treinviaduct

MEPPEL Een 33-jarige automobilist uit Zwolle is zaterdagmiddag op de A32 tegen een treinviaduct gebotst. De man reed op de oprit van de A32 in de richting van Zwolle toen hij door onbekende reden de macht over het stuur verloor en tegen de betonnen constructie van de treinviaduct botste. Een 45-jarige automobilist uit Holwerd kon de achtergebleven auto-onderdelen op de weg niet meer ontwijken. Zijn auto raakte hierbij licht beschadigt. De man uit Zwolle is ter controle overgebracht naar het Diaconessen Ziekenhuis te Meppel. (09-002661)

Alcomobilist aangehouden

EMMEN - Een 40-jarige automobilist uit Nieuw Amsterdam is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden voor het rijden onder invloed. De politie kreeg de melding dat de man in beschonken toestand in zijn auto was weggereden. De man kon op de Wolfsbergenweg worden aangehouden. Bij de ademanalyse blies de man 855 ug/l (1,9 promille). Aangezien de man een recidivist is op dit gebied is zijn rijbewijs ingevorderd. (09-002731)

Beschonken beginnend bestuurder aangehouden

EMMEN Op de Hondsrugweg is een 20-jarige automobilist uit Groningen is de nacht van zaterdag op zondag aangehouden. De beginnend bestuurder blies bij de ademanalyse 130 ug/l (0,3 promille). Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt. (09-002771)

Rijbewijs ingevorderd

EERSTE EXLOËRMOND Tijdens een snelheidscontrole op de Drentse Mondenweg is een 21-jarige automobilist uit Musselkanaal gelaserd met een snelheid van 133 km/u. De maximum toegestane snelheid op deze weg is 80 km/u. Het rijbewijs van deze beginnende bestuurder is hierop ingevorderd. (09-002668)

Winkeldief aangehouden

ASSEN Zaterdagmorgen is een 46-jarige vrouw uit Beilen op heterdaad betrapt toen zij in een winkel aan de Groningerstraat rookwaren wilde meenemen zonder te betalen. De vrouw is hierop aangehouden een heengezonden met een dagvaarding. (09-002598)

Man aangehouden voor vernieling

HOOGEVEEN In de nacht van zaterdag op zondag is een 22-jarige man uit Hollandscheveld aangehouden voor het plegen van vernielingen. De man gedroeg zich vervelend en was tot twee maal toe een café aan de Kerkstraat uitgezet. Hij was het hier niet mee eens en sloeg hierop een ruit in de toegangsdeur stuk. De man is hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt. (09-002720)

Aanhoudingen na vechtpartijen

BEILEN - In de nacht van zaterdag op zondag zijn twee mannen bij een discotheek aan de Domoweg aangehouden. Een 21-jarige man uit Kampen zou eerder die avond de 18-jarige man uit Beilen een kopstoot hebben gegeven. Beide mannen besloten hierop het buiten de discotheek verder uit te vechten. Beide partijen liepen hierbij verwondingen op. De politie werd gealarmeerd welke de mannen kon aanhouden en meenemen naar het bureau voor verhoor. Tegen beide wordt proces verbaal opgemaakt. (09-002778)

EMMEN Zaterdagavond kreeg de politie de melding van een vechtpartij bij een sporthal aan de Ubbekingecamp. Ter plaatse bleek dat een 48-jarige man uit Hoogeveen een 36-jarige man uit Emmen had geslagen. De man uit Hoogeveen is hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt. (09-002690)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met telefoon 0592 451280.