Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.55 uur

Utrecht, 12-01-2009

Baby uit woning gered

MAARSSEN Agenten haalden vanwege ernstige rookontwikkeling op zondagavond 11 januari een baby uit een woning. Moeder en dochter moesten naar het ziekenhuis.

Rond 19.45 uur belde een man in paniek vanuit Leerdam naar 112. Hij meldde dat zijn 27-jarige vrouw hem vanuit hun woning aan het Bisonspoor had gebeld dat er brand in de kinderkamer was. Brandweer, ambulance en politie gingen met zwaailicht en sirene naar de woning.

Agenten kwamen als eerste ter plaatse en roken in de entree naar het appartementencomplex al een brandlucht. Aangekomen bij de betreffende woning zagen zij dat de voordeur niet op slot was. Zij openden de deur en zagen dat de woning vol met rook stond. Uit de rook zagen zij de 27-jarige bewoonster tevoorschijn komen. Zij stond te hoesten, was in paniek en zei dat haar bijna anderhalf jaar oude dochtertje nog in de woning was.

Agenten gingen verder de woning in, troffen het dochtertje in een box aan, haalden haar daaruit en namen haar met een warme deken mee naar buiten. De vrouw en haar dochtertje werden bij de buren opgevangen.

Het vuur bleek al door de bewoonster te zijn geblust. Het brandje was ontstaan bij een straalkacheltje op de kamer van de baby, waarna ook de vloerbedekking was gaan branden. De bewoonster had het beginnende brandje met enkele glazen water weten te blussen.

Omdat de moeder en dochter ongeveer vijf minuten in de met rook gevulde rook woning waren geweest, werden beiden per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis gebracht. Stichting Salvage is ter plaatse geweest om de schade op te nemen en de woning te reinigen.

Frontaal

MONTFOORT Een bromfietser en fietser botsten op zondag 11 januari frontaal op elkaar.

Rond 20.00 uur reed een 16-jarige jongen uit Montfoort met zijn bromfiets over de Parklaan, komende uit de richting van de Bovenkerkweg. Ter hoogte van de kruising met de Heulestein zag hij dat hem een 18-jarige fietser uit Montfoort tegemoet kwam. Vermoedelijk doordat één van beiden niet voldoende rechts hield, kwam het tweetal frontaal in botsing met elkaar.

De fietser liep hoofdletsel op en de bromfietser raakte gewond aan zijn knie en brak een duim. Beiden werden voor behandeling per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht.

Eigenwijs

WOERDEN Een automobilist ging in de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 januari ondanks een waarschuwing toch rijden. Hij werd aangehouden en bleek veel te veel te hebben gedronken.

Rond 02.30 uur kreeg de politie de melding dat een kennelijk dronken man op de Meulmansweg achter het stuur van een auto wilde stappen. Ter plaatse troffen agenten twee mannen in een auto aan. Daarbij bleek dat een kennelijk dronken man van 42 jaar uit Woerden inderdaad had willen gaan rijden, maar dat zijn maatje de autosleutels had afgepakt. De agenten drukten de Woerdenaar op zijn hart pertinent niet te gaan rijden.

Korte tijd later bleek dat de Woerdenaar eigenwijs toch achter het stuur plaats had genomen en was gaan rijden. Hij werd aan de kant gezet en vervolgens aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 880 ug/l, vier keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.