Politie Groningen

Maandag 12 januari 2009

Provincie Groningen, 12-01-2009

Slochteren: aanhoudingen na mishandeling en bedreiging

De politie heeft zondagavond twee mannen uit Slochteren, 20 en 23 jaar, aangehouden. De mannen worden verdacht van mishandeling van een 42-jarige plaatsgenoot. Het slachtoffer had het tweetal aangesproken, nadat ze met een fel lampje in zijn woning aan het schijnen waren. Hij kreeg daarop gelijk een aantal klappen te incasseren. Hij kwam hierbij ten val. Ook werden er bedreigingen geuit. Het slachtoffer moest zich met in elk geval een bloeduitstorting en diverse schaafwonden onder doktersbehandeling stellen. Beide heren zijn ingesloten voor nader onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

Beerta: politie ontmantelt hennepplantage

In een woning aan de Bouwtelaan in Beerta trof de politie zondagavond een hennepplantage aan. De agenten waren naar aanleiding van een tip de woning binnen gegaan. In het pand troffen de dienders meer dan honderd stekjes en meerdere planten aan. De elektriciteit werd illegaal afgenomen. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van de plantage. Er was niemand in de woning. De planten, stekjes en bijbehorende apparatuur zijn in beslaggenomen en worden vernietigd.

Beerta: auto belandt in de sloot

Een nog onbekende automobilist is zondagavond op de A7 bij Beerta in een bevroren sloot gereden. De politie kreeg een melding van een ongeval waarbij de bestuurder mogelijk nog in de auto bekneld zou zitten. Toegesnelde dienders troffen echter niemand meer bij het voertuig aan. De politie stelt een onderzoek in naar de bestuurder en de toedracht van het ongeval.