Politie Hollands Midden

Datum: 12 januari 2009

Voorhout Verdachte van poging inbraak aangehouden De politie heeft zondagmiddag 11 januari een 35 jarige man uit Zoetermeer aangehouden op verdenking van poging inbraak bij een bedrijf aan de 's-Gravendamseweg. De eigenaar zag de man komen aanrijden op het terrein en zag hem eerst aan de voordeur rommelen. Vervolgens trok de man aan alle portieren van de auto van de eigenaar. Hierna nam de man een kijkje bij enkele zeecontainers op het terrein van een ander bedrijf. Toen de man de gewaarschuwde agenten zag rende hij het weiland in. De man werd echter al snel aangehouden. De politie doet verder onderzoek.

Leiden Aanhoudingen na parkeerruzie Op zaterdag 10 januari heeft de politie omstreeks 13.40 uur een 65 jarige inwoner van Weesp en een 40 jarige inwoner van Leiden op de Steenschuur aangehouden. Zij hadden een handgemeen dat zijn oorsprong vond in een conflict over een parkeerplek. De Weespenaar hield een parkeerplek bezet door erin te gaan staan. Een vriend zou zijn auto verzetten om een en ander te laden. De Leidenaar wilde echter op deze plaats zijn auto parkeren. Hij parkeerde achteruit in en reed hierbij over de voet van de Weespenaar. Deze uitte enkele krachttermen, de Leidenaar stapte uit en vervolgens ontstond het handgemeen. De politie maakt proces-verbaal op.

Leiden Politie onderzoekt tasjesroof In de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 januari is een 21 jarige inwoonster van Leiden omstreeks 04.30 uur op de Breestraat van haar handtas beroofd. Zij liep met haar vriend in de richting van de Korevaarstraat toen zij plotseling voelde dat haar tas uit haar hand gerukt werd door een man die het stel rennend passeerde. Met de tas rende hij in de richting van de Korevaarstraat en verdween uit het zicht.

Leiden Aanhouding voor mishandeling In de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 januari is een 19 jarige inwoner van Leiden omstreeks 03.30 uur aangehouden op de Papengracht. Hij was betrokken bij een vechtpartij op de Prinsessenkade waar hij een 21 jarige Amsterdammer in het gezicht sloeg. Na zijn verhoor is hij weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Alphen a/d Rijn Jongen heeft stroomstootwapen op zak De politie heeft zondag 11 januari rond 22.30 uur een stroomstootwapen aangetroffen bij een 20 jarige jongen uit Alphen aan den Rijn. Agenten stuitten op de Pieter Doelmanstraat op een groep jongeren die hem vasthielden. Het verhaal ging dat hij een mes op zak zou hebben en daar iemand mee bedreigd had. Bij de veiligheidsfouillering trof de politie het wapen aan. De jongen werd aangehouden voor verboden wapenbezit. Een meisje uit Alphen aan den Rijn deed aangifte van bedreiging die eerder op de avond plaatsvond. De politie heeft de zaak in onderzoek. De verdachte zit nog vast.

Nieuwerkerk a/d IJssel Geweld op parkeerterrein De politie heeft zaterdagmiddag 10 januari een 46 jarige automobilist uit Nieuwerkerk aan den Ijssel aangehouden op verdenking van mishandeling van een 44 jarige Rotterdammer. Aanleiding was een ruzie over een parkeerplek op het terrein bij winkelcentrum De Reigerhof. De Rotterdammer zou eerst bij de keel gegrepen zijn en later, toen de Rotterdammer het kentekennummer van de auto van de verdachte wilde opschrijven, in het gezicht zijn geslagen. Een omstander, een getuige, zou vervolgens bedreigd zijn door de verdachte. De verdachte meldde zich later aan het politiebureau voor een verklaring waar hij werd aangehouden.

Gouda Dronken man bedreigd taxichauffeur De politie heeft zondag 11 januari rond 01.15 uur aan de Sportlaan een 35 jarige man uit Gouda aangehouden. De man wilde zijn afgebroken rit niet betalen, bedreigde de taxichauffeur verbaal en vernielde de autoradio van de taxi. Bij zijn verhoor wist de verdachte zich niets meer van het voorval te herinneren. De politie denkt door overmatig drankgebruik mogelijk in combinatie met drugs. De verdachte is later op de dag weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Schoonhoven Controle fietsverlichting De politie heeft donderdagmorgen 8 januari een controle fietsverlichting gehouden op de Buiten de Veerpoort. Er werd veel schoolgaande jeugd gecontroleerd. In totaal werden er 23 bekeuringen geschreven voor het niet voeren van voor en/of achterlicht. Vrijdag 9 januari werd er gecontroleerd op de Bonrepas in Bergambacht. Hier werden elf bekeuringen geschreven. Politieteam Krimpenerwaard blijft ook de komende weken controleren op fietsverlichting.

Lekkerkerk Fietsen op Raadhuisplein De politie heeft vrijdagmiddag 9 januari gecontroleerd op het Raadhuisplein op het fietsen over het plein. Vijf jongeren werden bekeurd. Een boete bedraagt 20 euro.

Ouderkerk aan den Ijssel Geweld in het verkeer Een 30 jarige automobilist uit Ridderkerk heeft aangifte gedaan van mishandeling. De bestuurder reed zaterdag 10 januari rond 13.45 uur over de Abelenlaan en dacht bij de kruising met de Kerkweg voorrang te hebben. De bestuurder reed de Kerkweg op en kon nog net een aanrijding met een andere auto voorkomen. Deze automobilist stopte en schold de Ridderkerker uit. De Ridderkerker reed hierna weg om een verdere confrontatie te vermijden. De andere bestuurder haalde hem echter in en stopte plotseling om vervolgens uit te stappen en naar de Ridderkerker te lopen. De man rukte het portier open en zou de Ridderkerker hebben geslagen. Een omstander wist de man weg te trekken waarna deze er vandoor ging. De politie onderzoekt de mishandeling.

--------------------------------------- einde berichten --------------------------------------------------