Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.20 uur

Utrecht, 12-01-2009

Oorzaak letsel bejaarde vrouw bekend

(zie ook de publicaties van 23 december 2008: Ernstig letsel bejaarde vrouw nog raadsel en van 17 december 2008: Bejaarde vrouw loopt ernstig letsel op; politie zoekt getuige(n))

HOUTEN De oorzaak van het letsel, dat de 85-jarige vrouw uit Houten maandag 15 december 2008 opliep, is bekend geworden. De vrouw liep de ernstige verwondingen op door een botsing met een personenauto.

De 85-jarige reed maandag 15 december omstreeks 09.00 uur op haar elektrische step over de Vlierweg. Gekomen op de kruising met de Prins Willem de Zwijgerlaan/Dorpsstraat botste zij tegen de linkerzijde van een personenauto, bestuurd door een 38-jarige man uit Houten. De bestuurder was na de kruising te zijn overgestoken, gestopt en was naar de gevallen vrouw toegelopen. Hij vroeg haar hoe het met haar ging en hielp de vrouw overeind met de bedoeling op het trottoir de aanrijding verder af te handelen. Tot zijn verbazing stapte de vrouw op haar step en reed weg, waardoor hij vermoedde dat de vrouw geen ernstig letsel had opgelopen. Bovendien was er geen schade zichtbaar aan zijn auto.

Naar aanleiding van publicaties in de media over het ernstige letsel die een bejaarde vrouw had opgelopen in combinatie met een rode elektrische step, namen de Houtenaar en diverse andere getuigen, contact op met de politie. De bejaarde vrouw wordt nog steeds verpleegd in het ziekenhuis. De politie verwacht van haar binnenkort ook een verklaring op te kunnen nemen ter afronding van het dossier.

Op heterdaad

NIEUWEGEIN Agenten betrapten een fietsendief op zondag 11 januari op heterdaad. Hij werd aangehouden.

Rond 16.15 uur zagen agenten dat vier jongens in de fietsenstalling bij de tramhalte op de Sweelincklaan veel aandacht hadden voor gestalde fietsen. De agenten zagen dat één van de jongens een fiets uit de stalling pakte. Toen de jongen de agenten zag, zette hij de fiets vlug terug. De jongen, 13 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, werd daarop aangehouden voor fietsdiefstal. De andere drie jongens, twee van 13 jaar en één van 14 jaar en allen uit Nieuwegein, werden gecontroleerd. Omdat zij geen strafbare feiten hadden gepleegd, werden zij niet aangehouden. De aangehouden verdachte werd naar het politiebureau overgebracht. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Jongens mishandeld

IJSSELSTEIN Twee jongens werden in de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 januari mishandeld door enkele andere jongens.

Rond 03.00 uur liep een 17-jarige jongen uit IJsselstein met twee vrienden over de IJsselstraat. Vanuit een groep van ongeveer acht jongeren werden de drie uitgescholden, waarop een vriend van de 17-jarige jongen iets terugriep. Daarop kwam de groep op de drie vrienden af, waarna de 17-jarige jongen en één van zijn vrienden werd geslagen en geschopt. De 17-jarige liep daarbij onder andere een bloedende wond bij zijn wenkbrauw op.

Gewaarschuwde agenten kwamen ter plaatse, maar toen bleken de verdachten inmiddels te zijn verdwenen. Gezien het letsel aan zijn wenkbrauw, brachten agenten de 17-jarige jongen naar het ziekenhuis, waar hij werd gehecht. Hij deed aangifte van mishandeling.

Aan getuigen van de mishandeling wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844. De politie zet het onderzoek voort.