Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 10.30 uur

Utrecht, 12-01-2009

Rijden onder invloed

ZEIST Zaterdagavond is een 56-jarige vrouw uit Amsterdam van de weg gehaald, omdat zij onder invloed in haar auto reed.

Omstreeks 23.45 uur reed zij slingerend op de Antonlaan in Zeist, waarna zij een blaastest moest afleggen. Deze was voor haar negatief, en op het bureau blies zij 430 ug/l. Dit leverde haar niet alleen een proces-verbaal, maar ook een rijverbod van 4 uur op.

Dronken bestuurder bij verkeerscontrole

HUIS TER HEIDE Bij een verkeerscontrole zaterdagnacht op de Huis ter Heideweg is een 58-jarige vrouw uit Huis ter Heide aangehouden, omdat zij met een slok op achter het stuur zat.

Omstreeks 01.50 uur bleek uit een blaastest dat zij teveel had gedronken, waarna zij op het bureau 565 ug/l blies. Hievoor kreeg zij een rijverbod van 6 uur. Ook werd er proces-verbaal opgemaakt.

Controle op snelheid

BUNNIK Op de Schoudermantel in Bunnik zijn zaterdagmiddag 221 snelheidsovertredingen geregistreerd, naar aanleiding van een snelheidscontrole tussen 13.30 en 16.30 uur. In totaal passeerden 1992 autos het punt, waarvan de grootste boete uit wordt geschreven voor een overtreding van 23 km/u.

Ongeluk tussen auto en fiets

ZEIST Op de Nijenheim heeft zaterdagmiddag rond 12.30 uur een ongeval plaatsgevonden tussen een 53-jarige automobilist en een 79-jarige fietster, beiden uit Zeist. De fietsende vrouw viel van haar fiets, en liep hierbij een hoofdwond op. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis met nog onbekend letsel.

Auto rijdt fietser aan

ZEIST Op de Waterigeweg, ter hoogte van de Henriette van Lijndenlaan, heeft zaterdagochtend om 11.40 uur een ongeval plaatsgevonden.

De vermoedelijk dronken fietser uit Utrecht stak plotseling de weg over, toen een 27-jarige vrouw uit Zeist met haar auto langsreed. Hierbij klapte de man over de motorkap, met zijn hoofd tegen de voorruit. Toen hij op de grond terecht kwam, brak hij zijn been. De auto belandde tegen een lantaarnpaal, maar de bestuurdster bleef ongedeerd. De 57-jarige fietser is naar het UMC overgebracht.