Politie Utrecht

Persbericht Eemland noord, 10.30 uur

Utrecht, 12-01-2009

Vrouw beroofd

SOEST Op vrijdag 9 januari rond 17.30 uur werd op de Van Burenlaan een 55-jarige inwoonster van Soest van twee tassen beroofd.

De vrouw was kort daarvoor, samen met een buurvrouw, naar het postkantoor op de Steenhoffstraat geweest om een aantal zaken te regelen. Na deze handelingen te hebben afgerond zijn zij met de auto naar huis gereden, waarbij de auto werd geparkeerd op de Van Burenlaan. Op het moment dat het slachtoffer de buurvrouw behulpzaam was bij het uit de auto stappen, werd er plotseling aan haar tassen gerukt die zij over de schouder droeg.

Zij zag nog net hoe een jongen met beide tassen wegrende in de richting van de Colignylaan. Daar stond een auto geparkeerd waar de verdachte instapte en vervolgens snel mee wegreed. Vermoedelijk heeft dezelfde dader meerdere berovingen gepleegd de laatste tijd.

Van hem is het navolgende signalement bekend:


- Man, slank van postuur, ongeveer 1.80 meter lang en in het donker gekleed. De man droeg op zijn hoofd een donkerkleurig gebreide pet met aan de onderzijde een patroon. Er is geen informatie bekend over het uiterlijk van de verdachte. De auto waar de man instapte was een ouder model, mogelijk hatchback en donkerkleurig. Over de rijrichting is verder niets bekend.

De politie stelt een onderzoek in en sluit niet uit dat het slachtoffer vanaf het postkantoor is gevolgd. Zij verzoekt eventuele getuigen die dit gezien hebben, of de verdachte hebben zien vertrekken vanaf de Colignylaan, dit te melden via het telefoonnummer 0900-8844. Anoniem melden kan via het meldingsnummer 0800-7000.