Politie Utrecht

Persberichten Eenland zuid, 10.30 uur

Utrecht, 12-01-2009

Aangever van compressor gezocht

AMERSFOORT De politie heeft op woensdag 7 januari omstreeks 23.20 uur een 17-jarige Amersfoorter aangehouden die met een andere jongen op de Hogeweg met een compressor liep te zeulen. De jongen kon geen afdoende verklaring geven voor het kort voor middernacht rondlopen met het ding. De politie sluit diefstal van de compressor niet uit en nam deze in beslag. Helaas heeft de politie tot op heden nog geen aangifte ontvangen van vermissing of diefstal van de compressor. Zonder aangifte wordt de zaak helaas geseponeerd.

Betreft een zogenoemde 50-liter Airtank van het merk Kinzo(een grote buis van ongeveer een meter) met twee wielen en trekstang om de compressor voort te trekken. De artikelcode van de tank is bij de politie bekend.

Personen die een compressor missen of met nadere informatie kunnen contact opnemen met de wijkrecherche van Amersfoort via tel. 0900-8844.

Alcoholcontrole

AMERSFOORT Zaterdagavond heeft de politie bij een alcoholcontrole op de Molenstraat een 41-jarige dronken bestuurder aangehouden. De andere 129 mensen die tussen 19.30 en 20.45 uur werden gecontroleerd, mochten wel doorrijden.

De vrouw uit Amersfoort blies op straat te hoog, waarvoor zij is aangehouden. Op het bureau blies zij daarna 475 ug/l, wat haar een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uur opleverde.