Politie Haaglanden

Persberichten 12 januari

Haaglanden, 12-01-2009

Autobrandstichters aangehouden
Den Haag/Loosduinen De politie hield zondag 11 januari om 03.40 uur drie Hagenaars (21 jaar) aan op verdenking van brandstichting van een auto. Het drietal probeerde op de Volendamlaan een auto in brand te steken. Politieagenten kregen een melding dat een aantal verdachten aan het inbreken was in een personenauto. Agenten die een onderzoek instelden, zagen vlakbij de bewuste auto de jongeren staan. Toen zij een onderzoek bij de auto instelden, roken zij een sterke benzinelucht. In de auto bleek een hoeveelheid brandbare vloeistof te zijn gegooid. Hierop hielden zij direct het drietal aan. Één van de jongeren had in zijn rugzak een jerrycan met benzine. De politie onderzoekt of de verdachten voor meerdere brandstichtingen verantwoordelijk zijn. Zij werden in verzekering gesteld en maandag overlegt de politie met het Openbaar Ministerie of de verdachten worden voorgeleid.

Man aangehouden voor mishandeling echtgenote
Den Haag Een 33-jarige Hagenaar werd zondag 11 januari aangehouden nadat hij zijn 30-jarige echtgenote had mishandeld in hun woning. De vrouw deed aangifte tegen haar man en agenten hielden hem in de woning aan. De politie treedt bij dergelijke incidenten volgens een vast protocol op. Slachtoffers kunnen een beroep doen op maatschappelijk werk, terwijl tegen de daders proces-verbaal wordt opgemaakt, waarna ze worden verwezen naar De Waag. Huiselijk geweld blijft echter nog te vaak achter gesloten deuren. De campagne Nu is het genoeg van het Steunpunt Huiselijk geweld (www.steunpunthuiselijkgeweld.nl) is erop gericht dat slachtoffers (sneller) hulp zoeken, zodat het geweld een halt kan worden toegeroepen

In het hol van de leeuw
Den Haag - Een politieagent ontdekte maandagochtend 12 januari om 06.00 uur dat er in het politiebureau Segbroek werd ingebroken. De agent bracht wat processen-verbaal naar de administratie en hoorde inbraakgeluiden. Hij bedacht zich geen moment en riep twee collegas erbij. Gedrieën zagen en hoorden zij hoe een ruit uit de nooduitgang werd verwijderd. Niets vermoedend stapte de 31-jarige inbreker het politiebureau binnen. De man liep het trappenhuis in, waarna hij de schrik van zijn leven kreeg. Drie levensechte politiemannen stonden opeens voor hem en hielden hem meteen aan. Ronde zaak!

Man overleden
Den Haag (Loosduinen) Een 65-jarige Hagenaar is zondagavond 11 januari overleden aan de gevolgen van een val op het ijs. De man was zondagmiddag omstreeks 15.30 uur in de tuin, van zijn woning die aan het water ligt, aan de Albert Rousselstraat, een boom aan het snoeien. Tijdens het snoeiwerk brak een tak af en viel de man met zijn hoofd op het ijs. De man raakte bij de val zwaargewond en hij werd met ernstig hoofdletsel vervoerd naar het Leyenburgziekenhuis. Hier overleed hij in de loop van de avond aan zijn verwondingen.

Overval, politie zoekt getuigen
Den Haag/Loosduinen Een 18-jarige pizzakoerier is zondagmiddag 11 januari om 16.00 uur het slachtoffer geworden van een overval. De jongeman was met de dagopbrengst van de pizzeria onderweg naar een bank op het Loosduinse Hoofdplein, waar hij het geld wilde afstorten. De pizzakoerier kwam vanaf de Oude Haagweg. Op het Loosduinse Hoofdplein, dat een voetgangersgebied is, ging hij al steppend op zijn brommer naar de bank. Onderweg naar de bank zag hij een man lopen die opvallend veel belangstelling voor hem had. Bij de bank kwam de man naar hem toe en bedreigde hem met een vuurwapen. De jongeman moest de dagopbrengst afstaan. Nadat hij dit had gedaan, liep de overvaller weg richting de Turkse bakker om daar achter op een gereedstaande bromfiets te stappen en weg te rijden. Het signalement van de overvaller luidt: blanke man van ongeveer 1.85 m lang. Hij had normaal postuur en droeg donkere kleding en een zwarte muts. De bestuurder van de bromfiets droeg donkere kleding en een donkere helm met een donkerkleurig vizier.
De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u de overvaller of de bestuurder van de bromfiets gezien of heeft u informatie die de politie kan helpen, bel dan met Bureau Loosduinen via (0900)8844. Wilt u liever anoniem blijven? Bel dan met (0800)7000.

Man gewond bij steekpartij
Den Haag Bij een poging beroving is een 55-jarige Hagenaar zondagavond 11 januari op de Ambachtsgaarde gewond geraakt. Een aantal mannen wilde omstreeks 22.50 uur het geld van het slachtoffer afpakken en stak hem daarbij in zijn hand en been. Het lukte hen niet om het geld af te pakken, waarna ze wegliepen. Het slachtoffer werd voor zijn verwondingen behandeld in het ziekenhuis. Hij mocht na behandeling het ziekenhuis verlaten.

Politie Haaglanden met drie zaken bij Opsporing Verzocht Den Haag Politie Haaglanden is dinsdag 13 januari te zien in het programmaOpsporing Verzocht bij de Avro met drie zaken. De recherche van bureau Scheveningen roepen getuigen op naar aanleiding van een gewapende overval op het Ibis Hotel aan de Gevers Deijnootweg. Dit hotel werd op zaterdag 24 mei omstreeks 05.10 uur overvallen waarbij de nachtportier zwaar gewond raakte.
De recherche van bureau Westland doet een oproep naar aanleiding van een inbraak bij een filiaal van de Gamma in Naaldwijk. In de nacht van dinsdag 25 november 2008 op woensdag 26 november 2008 werd er ingebroken. In het programma worden beelden getoond die zijn opgenomen tijdens de inbraak via een bewakingscamera.
De recherche van Bureau Segbroek zoekt getuigen naar aanleding van een straatroof op het Goudenregenplein. Op vrijdag 28 november 2008 werd er iemand door twee mannen op een scooter bedreigd met een vuurwapen. De man moest gaan pinnen waarna de verdachten er met het gepinde bedrag vandoor gingen op de scooter. Het kentekenplaatje van de scooter was duidelijk zichtbaar en zal in de uitzending worden getoond, alsmede de omschrijving van de scooter. Heeft u informatie over deze drie zaken, neem dan contact op met Politie Haaglanden via het telefoonnummer 0900-8844. Liever anoniem dan via 0800-7000.

Eigenaren pleziervoertuigen gezocht
Westland/Naaldwijk De recherche van Bureau Westland zoekt de eigenaren van twee pleziervaartuigen. De politie hield zondagochtend 11 januari kort na middernacht twee jongeren (14 jaar) aan op verdenking van brandstichting. Agenten zagen achter de veiling aan de Middel Broekweg een jongen op het ijs staan. Hij stond vlak bij een boot. Vrijwel direct zagen de agenten dat er vlammen uit de boot kwamen. Hierop hielden zij de 14-jarige jongen aan. Korte tijd later wisten de agenten nog een 14-jarige aan te houden. De politie verdenkt de jongeren van brandstichting van de boot en van poging tot brandstichting bij een andere boot aan de Amalia van Solmstraat in Honselersdijk. Tot op heden hebben de rechtmatige eigenaren van de twee betrokken boten zich niet bij de politie gemeld. De recherche verzoekt deze eigenaren met klem zich te melden op het politiebureau of via nummer 0900-8844.

Baldadigheid na alcoholgebruik
Voorburg Een 18-jarige Voorburger had zich na overmatig alcoholgebruik op zondag 11 januari omstreeks 02.15 uur niet erg in de hand. Hij schopte op de Herenstraat, nabij een café, een aantal keren tegen een terrasstoel. Politieagenten hielden de jongeman aan. Hij kreeg aan het politiebureau een bekeuring voor baldadigheid.

Mishandeling op manege
Leidschendam De politie hield zondag 11 januari een 48-jarige Leidschendammer aan. De man zou omstreeks 15.45 uur na een woordenwisseling met twee plaatsgenotes, een moeder en haar dochter hebben mishandeld. Hoewel de Leidschendammer een heel andere versie had, werd hij ingesloten in het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Dronken man ingesloten
Leidschendam Een 42-jarige Hagenaar was op zondag 11 januari omstreeks 20.30 zwaar onder invloed van alcohol. Hij liep al zwalkend over de Burgemeester Banninglaan. Bij contrôle bleek dat de man nog boetes had open staan met een totaalbedrag van 425 euro. De Hagenaar kon de boetes niet betalen. Hij werd ingesloten in het politiebureau.

Ruzie om kinderwagen
Voorburg Een ruzie over het buiten plaatsen van een kinderwagen op De Genestetstraat ontaardde op zondag 11 januari omstreeks 22.15 uur in een vechtpartij, waarbij geduwd werd en met een stok werd geslagen. Beide buurtbewoners, in de leeftijd van 18 en 26 jaar, deden aangifte tegen elkaar. Zij werden daarom allebei aangehouden en ingesloten in het politiebureau. De politie maakte proces-verbaal tegen hen op.

Dubbel pech
Wassenaar Een 35-jarige automobilist uit Voorburg die zondag11 januari om 11.25 uur op de Rijksstraatweg stil kwam te staan omdat zijn auto een lekke band had, bleek, toen politieagenten zijn voertuig controleerden, geen geldig rijbewijs te hebben. Dubbele pech, want ook de APK van zijn voertuig was verlopen. Met een bekeuring en een proces-verbaal ging de Voorburger naar huis.

Huiselijk geweld
Wateringen De politie moest er zondag 11 januari omstreeks 16.00 uur aan te pas komen om een echtelijke ruzie te sussen. De vrouw, die door haar man geslagen was, deed aangifte. Agenten hielden de 32-jarige man uit Wateringen in de woning aan.
De politie treedt bij dergelijke incidenten volgens een vast protocol op. Slachtoffers kunnen een beroep doen op maatschappelijk werk, terwijl tegen de daders proces-verbaal wordt opgemaakt, waarna ze worden verwezen naar De Waag. Huiselijk geweld blijft echter nog te vaak achter gesloten deuren. De campagne Nu is het genoeg van het Steunpunt Huiselijk geweld (www.steunpunthuiselijkgeweld.nl ) is erop gericht dat slachtoffers (sneller) hulp zoeken, zodat het geweld een halt kan worden toegeroepen.

Teveel op, rijbewijs kwijt
Wateringen Getuigen belden 11 januari om 20.30 uur de politie dat op de Tiendweg in Naaldwijk een dronken automobilist reed. Agenten reden op de Middelbroekweg toen zij de betreffende automobilist spookrijdend tegenkwamen. De agenten probeerden de man, die twee rijbanen nodig had, te laten stoppen. Uiteindelijk lukte dat in Wateringen op het Plein, nadat de automobilist ook nog door een berm reed. De 36-jarige bestuurder uit Den Haag moest blazen en blies 845 ugl. De Hagenaar moest zijn rijbewijs direct inleveren. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (=0,5 promille) Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (=0,2 promille). Per 1 oktober is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Man aangehouden na vernieling ruit taxi
Zoetermeer Poiltieagenten hielden maandag 12 januari om 04.45 uur een 39-jarige Hagenaar aan in een woning aan de Den Bommelstraat. De man wordt er van verdacht kort daarvoor zich vervelend te hebben gedragen in een taxi en bovendien de voorruit van de taxi te hebben vernield. De man zit nog vast.