Gemeente Soest

.

Schade tijdens de afgelopen jaarwisseling beperkt

12 januari

Tijdens de afgelopen jaarwisseling is er in de gemeente Soest voor ruim 12.500 euro aan schade aangebracht aan gemeentelijke eigendommen. Dit is het laagste bedrag sinds de start van de schaderegistratie. In vergelijking met vorig Oud en Nieuw werd voor bijna 10.000 euro minder schade aangericht.

Putdeksels

De jaarwisseling in Soest verliep relatief rustig. Dit sluit aan bij het landelijke beeld. Toch waren de afvalbakken, verkeersborden en putdeksels net als voorgaande jaren opnieuw het mikpunt van schade. Met name de putdeksels moesten het ontgelden. Hier is namelijk een kleine toename te zien in het schadebedrag.

Afstemming

Structurele aandacht, onderling overleg en goede afstemming tussen gemeente, politie, brandweer en andere instanties hebben waarschijnlijk bijgedragen aan het rustige verloop van de Nieuwjaarsnacht. Burgemeester Noordergraaf is tevreden met deze resultaten, die niet bereikt konden worden zonder de medewerking van de Soester inwoners, jong en oud. Hij hoopt dan ook dat deze lijn de komende jaren kan worden voortgezet om als gemeente Soest samen een prettige en veilige jaarwiselling te vieren.