PvdA Rotterdam


Nieuws

Nieuwjaarsbijeenkomst druk bezocht

Ma 12 Jan 2009 - Redactie

Op 10 Januari 2009 hield de PvdA Rotterdam haar nieuwjaarsbijeenkomst. Minister Ronald Plasterk constateerde in een warm bad aangekomen te zijn en dat was een treffende vergelijking. Want terwijl het buiten vroor en volop geschaatst werd, zat Caffè Belmondo bomvol met bijna 200 PvdA-leden en andere geïnteresseerden, die met elkaar het nieuwe jaar inluidden.

Jongerenhoofdstad
Een nieuw jaar dat inmiddels al goed begonnen was met de start van een groots project: Rotterdam mag zich in 2009 de eerste Europese Jongerenhoofdstad noemen. Afdelingsvoorzitter Marja Bijl benoemde het in haar nieuwjaarspeech als iets om trots op te zijn. Een verkiezingsbelofte van de PvdA is nu werkelijkheid geworden.

Bestuur en jongeren
In 2009 zullen 400 activiteiten met, voor en door jongeren georganiseerd worden. Daarnaast laat Rotterdam zien dat jongeren de toekomst hebben en talent de kans krijgt. Om dat extra te benadrukken presenteerde zij Natasja & Ben als het dynamic duo van het PvdA-afdelingsbestuur. Zij gaan het afdelingsbestuur dit jaar kritisch volgen. Zij zullen gevraagd en ongevraagd advies geven en zullen de belangen van jongeren behartigen.

Succes
GroenLinks-wethouder Rik Grashoff (Jongerenhoofdstad) gaf aan dat het goed gaat met de jongeren in Rotterdam. Dit succes mag benoemd worden zonder dat bestaande problemen worden ontkend. De beeldvorming moet de werkelijkheid niet gaan bepalen. Doordat Rotterdam in 2009 Jongerenhoofdstad is, wordt de Rotterdamse jongerencultuur op een voetstuk geplaatst.

Campagnegevoel
Peter van Heemst voelde het campagnegevoel van 2006 weer boven komen: koude voeten, maar een warm hart. 2009 wordt volgens hem een oogstjaar en hij was trots op wat er in de afgelopen jaren met de PvdA in het stadsbestuur bereikt was. Zoals de goede ontwikkelingen in de bouw, de grote groep mensen die vanuit een uitkering aan het werk ging, het baanbrekende gevecht tegen geweld achter de voordeur, de toetreding tot het Clinton Climate Initiative, het voorkomen van bonnussen voor Eneco-bestuurders, het uitblijven van de opsplitsing van de RET en de terugkeer van conciërges op school.

Aboutaleb
In het bijzonder noemde hij het gratis OV voor 65+ers en de benoeming van Ahmed Aboutaleb als nieuwe burgermeester. Een burgermeester die heel snel het nieuwe boegbeeld van de stad zal worden en aan wie de veiligheid en de belangen van Rotterdam met een gerust hart kunnen worden toevertrouwd. Ronald Plasterk, de speciale gast van de middag, zag de benoeming van Aboutaleb als een historische gebeurtenis en een echt kippenvelmoment. Wederom loopt Rotterdam vooraan.

Verder bouwen aan de toekomst
In 2009 gaat de PvdA Rotterdam verder bouwen aan de toekomst van de stad. Een stad waar mensen zich veilig voelen en veilig kunnen opgroeien, waar mensen de baas zijn over hun eigen bestaan en waar het beste in mensen naar boven wordt gehaald. Peter van Heemst sloot af met de woorden dat hij en iedereen binnen de PvdA Rotterdam met liefde en plezier dit werk zullen blijven doen.