Gemeente Franekeradeel


Officiële bekendmakingen 7 januari 2009, Franeker Courant

Drank-en Horecaverordening

Burgemeester en wethouders van Franekeradeel maken bekend dat bij besluit van 4 december 2008 de gemeenteraad "de Drank- en Horecaverordening 2008" heeft vastgesteld. Deze verordening treedt in werking op de achtste dag na deze publicatie.

De verordening ligt vanaf heden voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, afdeling BBO, Harlingerweg 18 te Franeker.

Zienswijzen vrijstellingsprocedure

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat géén zienswijzen zijn binnengekomen inzake de navolgende ontheffingsprocedures:

met toepassing van artikel 3.23 Wet ruimtelijke ordening:
* het vergroten van de woning op het perceel Parklaan 14A, 8801 HL, te Franeker;

met toepassing van artikel 3.6 lid 1 sub c Wet ruimtelijke ordening:
* het bouwen van een woonhuis op het perceel Aesterfaart naast nr. 5 te Franeker

Verzoek om aanlegvergunning

Burgemeester en wethouders maken bekend dat op 17 december 2008 het volgende verzoek is binnengekomen:

* het aanleggen van een fietspad tussen Dongjum en Ried.

Wij attenderen u er op dat tegen de aanvragen geen bezwaarschrift kan worden ingediend. Een bezwaarschrift kan pas worden ingediend na het verlenen van de vergunning.

Ontvangen zienswijzen ontwerp-milieuvergunningen

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat géén zienswijzen zijn binnengekomen naar aanleiding van de aanvraag voor vergunningen ingevolge de Wet Milieubeheer van:
* Maatschap Hiemstra, Hitzumerweg 4, 8806 TR ACHLUM. Het betreft een nieuwe de gehele inrichting omvattende vergunning voor een melkrundveehouderij.

Vergunningen Wet Milieubeheer

Het College van Burgemeester en Wethouders van Franekeradeel maakt bekend dat zij vergunning in gevolge de Wet Milieubeheer hebben verleend aan:

* Maatschap Hiemstra, Hitzumerweg 4, 8808 TR ACHLUM. Het betreft een nieuwe de gehele inrichting omvattende vergunning voor een melkrundveehouderij.


* A.J. van der Meer, Hearewei 19, 8856 BT PIETERSBIERUM. Het betreft het veranderen van de werking van een pluimveehouderij annex akkerbouwbedrijf.

De Wet Milieubeheer vergunning alsmede de daarop betrekking hebbende aanvragen met bijbehorende stukken liggen met ingang van 8 januari 2009 voor de duur van zes weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, aan de balie van de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker. Op werkdagen liggen de stukken van 8.30 tot 12.00 uur ter inzage en op woensdags van 8.30 tot 16.30 uur en eventueel buiten de genoemde tijden, na telefonisch verzoek, op afspraak.

Tot en met 19 februari 2009 staat beroep open bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State voor:
1. de adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid om advies uit te brengen over het ontwerp van het besluit;
2. degenen, die tijdig zienswijzen hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschikking;

3. degenen, die bezwaren hebben tegen wijzigingen die bij het geven van de beschikking ten opzichte van het ontwerp daarvan zijn aangebracht;

4. belanghebbenden, die aantonen, dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest eerder zienswijzen tegen de ontwerpbeschikking in te dienen.

De vergunning wordt na afloop van de beroepstermijn van kracht, tenzij voordien beroep is ingesteld en een verzoek wordt gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening.

Een beroepschrift moet in tweevoud worden ingediend bij de Raad van State, Afdeling Bestuursrechtspraak, Kneuterdijk 22, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage.

Een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een beschikking wordt niet van kracht voordat op een dergelijk verzoek is beslist.

Franeker, 7 januari 2009.
Burgemeester en wethouders voornoemd,
M.J. Haveman, burgemeester.
H.J.J. de Jong, secretaris.