Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Man raakt rijbewijs kwijt na aanrijding

Publicatiedatum: 12-1-2009 11:16:01

De Klomp - Een 29-jarige man uit Renswoude is in de nacht van zondag op maandag 11 januari in De Klomp zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij betrokken was geraakt bij een aanrijding. De man bleek te veel alcohol te hebben gedronken.

De Renswoudenaar reed rond 02.00 uur op De Klomp in de richting van Renswoude. Om nog onbekende reden raakte de man 200 meter voor De Klompersteeg van de weg. Hierdoor kwam de man tot stilstand tegen een verkeersbord. Na een routine controle van de politie bleek de Renswoudenaar te veel alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau wees ademonderzoek een promillage 1.50 uit. Dat is drie keer meer dan de toegestane hoeveelheid. Het rijbewijs en kentekenbewijs van de man is ingenomen. Justitie beslist over de straf van de man.
(09-004709)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Jongen beroofd van telefoon en portemonnee

Publicatiedatum: 12-1-2009 11:13:27

EDE- De politie is op zoek naar getuigen van een beroving van een zestienjarige jongen uit Ede. Dat gebeurde zondagavond 11 januari op de Jan Steenlaan in Ede.

Zondagavond 11 januari rond half tien zou het slachtoffer zijn beroofd van zijn telefoon en portemonnee. De jongen fietste op de Jan Steenlaan ter hoogte van het grasveld, waar hij een zestal jongens zag staan. In het voorbijgaan zou de Edenaar zijn aangesproken door een van de jongens waarbij om zijn portemonnee werd gevraagd. De Edenaar zou ook van een van de jongens een klap in zijn gezicht hebben gehad waarbij zijn mobiele telefoon afhandig werd gemaakt. Nadat de groep de buit binnen had ging ze er vandoor. Het slachtoffer waarschuwde daarop later de politie die nog vergeefs naar de daders heeft gezocht.

Volgens het slachtoffer zou het gaan om jongens met een Zuid-Europees uiterlijk. Al deze jongens zouden een joggingbroek en een petje hebben gedragen. Over de petjes zouden ze de capuchon van de trui hebben getrokken.De politie onderzoekt de beroving en komt graag in contact met getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de recherche in Ede via 0900-8844. Anoniem reageren kan ook via Meld Misdaad Anoniem op het nummer 0800-7000
(09-004716)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---