Politie Haaglanden

Extra persbericht 12 januari

Zoetermeer, 12-01-2009

Informatie autobranden Zoetermeer gevraagd

Tijdens de nieuwjaarsnacht werden in Zoetermeer zeven autos in brand gestoken. Het Oscarteam dat de autobranden in de regio Haaglanden onderzoekt, draait nog steeds op volle kracht en is dringend op zoek naar informatie.

Op de parkeerplaats op de Nijlstroom (ter hoogte van Moldaustroom 1) werd op woensdag 31 december 2008 rond middernacht een brandende personenauto van het merk Hyundai type Excel aangetroffen.

De volgende zes autobranden werden in de vroege uren van donderdag 1 januari ontdekt:
Omstreeks 01:50 uur werd op de Frits de Zwerverhove op de parkeerplaats bij de flat van de Peter Zuidhove een personenauto van het merk Volkswagen, type Golf, in brand gestoken. Omstreeks 2:25 uur, werd op de Praamkade een brandende personenauto van het merk Citroën, type AX Escapade E2 aangetroffen. Op de parkeerplaats tussen de Uiterwaard en Herenwaard troffen agenten omstreeks 02.35 uur een brandende personenauto van het merk Suzuki aan. Op de parkeerplaats aan de Osijlaan, gelegen achter de school, werd omstreeks 03:15 uur een brandende personenauto van het merk Kia, type Picanto aangetroffen.Op de parkeerplaats naast de kerk aan de Nathaliegang werd omstreeks 04:15 uur, een brandende personenauto, type stationwagen, van een onbekend gebleven merk aangetroffen. Tot slot werd omstreeks 06.00 uur op de parkeerplaats naast de flat aan de la Gardestraat een brandende bestelbus van het merk Mercedes Benz aangetroffen. Door deze brand raakte een personenauto die naast deze bus stond geparkeerd beschadigd.

Heeft u in de nieuwjaarsnacht op de genoemde lokaties iets verdachts gezien? Of heeft u op een andere manier informatie die het onderzoek naar de autobranden verder kan helpen? Neemt u dan contact op met het Oscarteam van Politie Haaglanden via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.