Stadsdeel Amsterdam-Noord

Flinke impuls verkeersveiligheid door aanpak wegen

De komende twee jaar investeert het dagelijks bestuur opnieuw flink in het onderhoud van wegen en fietspaden in Amsterdam-Noord. Deze week stelde het dagelijks bestuur hiervoor het onderhoudsprogramma wegen 2009 en 2010 vast.

In 2009 is er totaal EUR3.3 miljoen beschikbaar voor het onderhoud en worden de volgende plekken opgeknapt:

o De Beemsterstraat tussen de Watergangseweg en de Buikslotermeerdijk bij sporthal de Weeren.
o Het fietspad bij de Noordhollandsch Kanaaldijk tussen Buiksloterdijk en Jan Thomeepad
o Het fietspad bij de Werktuigstraat
o Het fietspad Adelaarsweg
o De verbindingweg tussen de Banne Buikslootlaan en Kamperfoelieweg o De Zuiderzeeweg tussen de rotonde en de afslag A-10 o Het Meerpad
o De Kometensingel
o De Dorpsweg Ransdorp
o De Durgerdammerdijk

In het onderhoudsprogramma staan veel werkzaamheden die de verkeersveiligheid rondom scholen en speelplekken ten goede komen, zoals het aanbrengen van verkeersremmende maatregelen op de Adelaarsweg en de Kometensingel. Bovendien wordt door het opnieuw inrichten van het einde van de Beemsterstraat de kruising met de Werengouw een stuk overzichtelijker. Ten slotte krijgt de Durgerdammerdijk bij de muziekkoepel een nieuwe inrichting zodat kinderen nog veiliger op het pleintje kunnen spelen.

"Als dagelijks bestuur zetten wij ons al langer in voor het verbeteren van de verkeersveiligheid binnen Amsterdam-Noord. Ik voel mij in de gemaakte keuzes gesteund door bewoners die bijvoorbeeld tijdens de burgeravond aandacht vroegen voor de verkeersveiligheid rondom scholen, aldus Harm-Jan van Schaik, portefeuillehouder Openbare Ruimte".

In 2009 bereidt het stadsdeel ook al een aantal projecten voor 2010 voor, bijvoorbeeld het groot onderhoud aan de fietspaden Barkpad en Vikingpad en het vernieuwen van de Zuiderzeeweg tussen de rotonde en de Schellingwouderbrug.