KNHS

terug

Samenwerkingsovereenkomst CHIO Rotterdam & Rotterdamsche Manège 12 januari 2009
overeenkomst CHIO Rotterdam

Op zaterdag 10 januari hebben in de Rotterdamsche Manège voorzitters Frans Lavooij (CHIO Rotterdam) en Roelof Gortemaker (Sociëteit gevestigd in de Rotterdamsche Manège De Jockey Club ) een langlopende samenwerkingsovereenkomst getekend. Met deze overeenkomst tonen beide partijen hun vertrouwen in de toekomst en hun wens tot professionalisering van de paardensport op breedtesport- en topsportniveau.

Het CHIO Rotterdam wordt al zestig jaar op de terreinen van de Rotterdamsche Manège georganiseerd. De organisaties hebben nadrukkelijk de wens om in de toekomst meer samen te werken. We hebben namelijk hetzelfde doel: het bevorderen van de paardensport in Rotterdam, de één op breedtesportniveau, de ander op topsportniveau. In die zin vullen we elkaar dan ook perfect aan, aldus beide voorzitters.

Het 61e CHIO Rotterdam zal in 2009 een gevarieerd hippisch programma met spring- en dressuursport op internationaal topniveau presenteren van 17 t/m 21 juni. Deze rubrieken waar de hippische top aan start komt worden afgewisseld door shownummers en nationale rubrieken. Naast het belang van het evenement voor de paardensport heeft het CHIO Rotterdam ook een belangrijke netwerk- en entertainment functie.

De Sociëteit gevestigd in de Rottedamsche Manège De Jockey Club is met haar 172 jaar één van de oudste verenigingen en sociëteiten van Nederland met unieke tradities. De kleurrijke historie heeft mede bijgedragen aan de diversiteit van de hippische disciplines die op dit moment binnen de vereniging beoefend worden. Midden in het Kralingse Bos beschikt de vereniging over twee binnenrijbanen en een buitenrijbaan. Een groot deel van het jaar kan bovendien op het omvangrijke CHIO-terrein gereden worden. De manege heeft een directe aansluiting op de ruiterpaden in het Kralingse Bos.