Prof. dr. H.G. (Henk) Sol als hoogleraar verbonden aan HEC

12/01/2009 12:42

Het Expertise Centrum

Den Haag - Met ingang van heden is prof. dr H.G. Sol toegetreden tot de groep hoogleraren die verbonden is aan Het Expertise Centrum (HEC).

Henk Sol (1951) studeerde econometrie aan de Rijksuniversiteit Groningen en promoveerde in 1982 op het proefschrift Simulation in information systems development. In 1984 werd Sol aan de Technische Universiteit Delft benoemd tot Hoogleraar Ontwerpen van Informatiesystemen bij de faculteit der Technische Wiskunde en Informatica. Vanaf 1992 werd hij hoogleraar Systeemkunde en bouw-decaan van de nieuwe Faculteit Technische Bestuurskunde. In die rol was Sol verantwoordelijk voor de samenvoeging van twee faculteiten tot de Faculteit Techniek, Bestuur en Management.

Van 2004 tot 2008 was hij decaan van de Faculteit Bedrijfskunde en bouw-decaan van de gefuseerde Faculteit Economie en Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen.

De laatste jaren verschuift zijn onderzoekbelangstelling naar het ontwerpen van complexe, infrastructuren en diensten en naar het (her)inrichten van innovatieve organisaties. Onder zijn verantwoordelijkheid zijn inmiddels ruim 450 informatiekundige, bedrijfskundige en bestuurskundige ingenieurs in de praktijk afgestudeerd en zijn 65 dissertaties, eveneens praktijkgericht, afgerond.

Van 1999 tot 2004 was hij wetenschappelijk directeur van het DITSE, Delft Institute for Information technology in Systems Engineering en sinds heden weer verbonden aan HEC (Eerder was Sol bestuurder van HEC). De groep aan HEC verbonden hoogleraren werkt mee in projecten van HEC, treedt op in de opleidingsactiviteiten en verzorgt, indien nodig, de kwaliteitsbewaking.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.hec.nl