Politie Zuid-Holland-Zuid

12/01 Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 12-01-2009 o Persberichten district I

INBRAAK EN POGING TOT INBRAAK
HEERJANSDAM Op zondagmiddag 11 januari is ingebroken in een woning aan de Appelgaard. Men heeft via de achterdeur toegang tot de woning weten te verschaffen. Uit de woning zijn enkele horloges en een zaklamp meegenomen.
Op dezelfde dag is bij een woning aan de Moerbeidreef een poging tot inbraak gedaan. De toegangspoort van de achtertuin was geforceerd en men heeft gepoogd de terrasdeuren open te breken. Mogelijk heeft het alarm de inbreker(s) afgeschrikt, waardoor zij er zonder buit vandoor zijn gegaan.

KLEINE BRAND ZORGT VOOR VEEL ROOK
DORDRECHT De brandweer is zondagmiddag 11 januari rond 17.45 uur met gillende sirenes uitgerukt voor een brandmelding aan de Meteoorstraat. Bij aankomst stond de straat blauw van de rook. Na een speurtocht door de straat waar de rook vandaan kwam, bleek een 20-jarige man in zijn tuin enkele dozen in brand te hebben gestoken met lampenolie. De brandweer heeft het vuur gedoofd. Tegen de bewoner is een proces-verbaal opgemaakt.

RIJDEN MET ONTZEGGING
DORDRECHT Een 37-jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden. Dit gebeurde op maandagochtend 12 januari 2009 omstreeks 00.05 uur op de Rijksstraatweg. De man reed in een personenauto en werd voor een controle aan de kant gezet. Bleek dat de man een ontzegging van de rijbevoegdheid had. Tevens bleek dat hij nog gesignaleerd stond voor een gevangenisstraf van 21 dagen. Hij werd meegenomen naar het politiebureau en aldaar ingesloten om zijn straf uit te zitten. De politie maakt proces-verbaal op.

BIJNA OMVER GEREDEN
DORDRECHT Een 34-jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegens het bijna omver rijden van een 43-jarige man uit Dordrecht. Dit gebeurde op maandagochtend 12 januari 2009 omstreeks 04.15 uur op de Iroko. De verdachte kwam met een onsamenhangend verhaal naar het politiebureau. Even later kwam de 43-jarige man naar het bureau en deed aangifte van het feit dat hij bijna omver gereden was door een auto bestuurd door de verdachte. De verdachte had aangebeld en toen de 43-jarige man naar buiten liep om te kijken wat er aan de hand was reed de verdachte op hem in. De 43-jarige man kon nog net op tijd wegspringen en bleef daardoor ongedeerd. De verdachte is ingesloten en de politie heeft de zaak in onderzoek.