Politie Hollands Midden

Politie Hollands Midden neemt zes rijbewijzen in bij alcoholcontroles

Regio, 12-01-2009 o De politie heeft het afgelopen weekend zes rijbewijzen ingevorderd van bestuurders die werden betrapt op het rijden onder invloed. Twee hiervan waren betrokken bij een ongeval. Bij de ademanalyses werd boven de limiet van 220 ug/l geblazen en boven de invorderingsgrond. Deze ligt op 350 ug/l voor de beginnend bestuurder en voor anderen op 570 ug/l. Naast dat de bestuurders hun rijbewijzen hebben moeten inleveren, maakt de politie proces-verbaal tegen ze op.

In Noordwijk raakte zondag 11 januari rond 15.55 uur op de Wilgendam een 45 jarige automobilist uit Czasowe (Polen) een passerende politieauto. Een buitenspiegel van de politieauto sneuvelde. De man bleek te veel te hebben gedronken. De uitslag van zijn ademanalyse was 795 ug/l.

In Leiden werd vrijdag rond 23.55 uur op de Stille Mare een 18 jarige bromfietser uit Leiden aangehouden. De uitslag van zijn ademanalyse was 460 ug/l. Ongeveer gelijktijdig werd op het Rapenburg een 40 jarige automobilist uit Voorschoten aangehouden. Hij kwam bij zijn ademanalyse tot 730 ug/l. Op zaterdag 10 januari was rond 07.00 uur een 39 jarige man uit Katwijk met zijn bromfiets onderuit gegaan op de hoek Breestraat met het Kort Rapenburg. De man had licht letsel. Agenten stelden drankgebruik bij hem vast en hielden hem aan. Er volgde een ademanalyse waarvan de uitslag 985 ug/l. was. Het was voor hem de tweede keer dat hij voor dit feit met justitie in aanraking kwam. In 2007 werd hij met 925 ug/l. betrapt.

In Gouda hield de politie zondag 11 januari rond 00.05 uur op de Joubertstraat een 51 jarige automobilist uit Gouda aan. Bij hem werd 660 ug/l. gemeten.

In Lekkerkerk kreeg de politie zondag 11 januari rond 05.20 uur een melding dat een man in een auto die stond op de Opperduit mogelijk onwel was geworden. De motor van zijn auto liep, zelf hing hij over het stuur en reageerde niet op prikkels. De agenten kregen hem wel aan de praat en stelden drankgebruik bij deze beginnend bestuurder vast. De uitslag van zijn ademanalyse was 405 ug/l.

Wel proces-verbaal geen invordering Verder kregen nog dertien bestuurders van motorvoertuigen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Deze bestuurders kwamen boven de limiet van 220 ug/l (90 ug/l beginnend bestuurder) uit maar bleven onder de invorderingsgrond van 570 ug/l (350 ug/l voor beginnend bestuurder en in één geval om een minderjarige bestuurder. Het ging hier om de plaatsen Voorhout, Leiden ( 6x ), Voorschoten, Rijpwetering, Roelofarendsveen, Alphen aan den Rijn ( 2x ) en Boskoop.

In het belang van de verkeersveiligheid zal de politie blijven controleren op het gebruik van alcohol in het verkeer.