ChristenUnie


Rouvoet laat zijn Calvijn-Factor bepalen

Rouvoet laat zijn Calvijn-Factor bepalen

maandag 12 januari 2009 13:06 Minister André Rouvoet laat bij de opening van het Calvijnjaar zich testen op zijn C-Factor. In 2009 is het precies 500 jaar geleden dat Calvijn werd geboren. Daarom is 2009 tot Calvijnjaar uitgeroepen en vinden er overal in Europa wetenschappelijke congressen tot allerlei culturele activiteiten plaats. Dinsdag spreekt Rouvoet tijdens een symposium van de Vrije Universiteit over de politieke erfenis van Johannes Calvijn.

De Vrije Universiteit organiseert aan het begin van dit speciale jaar in de week van 12 tot en met 18 januari een uitgebreid programma met activiteiten op diverse locaties in Amsterdam. De nadruk ligt hierbij op wat Calvijn voor de Nederlandse wetenschap, politiek en cultuur heeft betekent. Hoe staat het tegenwoordig eigenlijk met de invloed van Calvijns ideeën? En hoe zit dat in de toekomst?

Rouvoet en Van der Ham over calvinistische politiek In hoeverre is de Nederlandse politiek calvinistisch? En wat betekent dat dan eigenlijk calvinistische politiek? Tijdens het symposium op dinsdag 13 januari in Felix Meritis gaan CU-minister en calvinist André Rouvoet, D66-politicus en liberaal Boris van der Ham, publicist en agnost Herman Vuijsje en katholiek én hoogleraar Bedrijfsethiek Eduard Kimman op zoek naar de calvinistische roots in de politiek. Gespreksleiding Carla van Baalen, hoogleraar Parlementaire geschiedenis (RU).

The C-Factor
De Calvijn online zelftest. Aan de hand van stellingen ontdek je of je een volbloed calvinist bent, of allesbehalve calvinistisch. Of iets ertussen in. Minister André Rouvoet zal als eerste zijn C-Factor bepalen tijdens het avondsymposium over calvinisme in de Nederlandse politiek. De C-Factor is in samenwerking met Dagblad Trouw.