Saxion Hogescholen
BR>

ma 12 januari 2009

Samenwerkingovereenkomst Sallcon Werktalent en Saxion

Op 13 januari 2009 ondertekenen Saxion en Sallcon Werktalent een samenwerkings-overeenkomst waarin zij afspreken kennis- en methodiekontwikkeling te stimuleren op het gebied van mens en arbeid.

Sallcon Werktalent en de Academie Mens en Arbeid van Saxion werken al jaren samen op het gebied van stages en afstuderen van studenten. De afgelopen maanden hebben beide organisaties onderzocht hoe ze deze samenwerking kunnen uitbreiden en formaliseren.

Doelstelling van deze samenwerking is te komen tot intensieve kennisontwikkeling op onder meer het gebied van loopbaanontwikkeling & arbeidsintegratie, human resources management en toegepaste psychologie. Saxion verbindt deze kennis aan relevante onderzoeks- en onderwijsontwikkelingen binnen de Academie Mens en Arbeid. Sallcon Werktalent verbindt het met deskundigheidsbevordering van haar medewerkers.

In het kader van de samenwerking hebben Sallcon Werktalent en Saxion een aantal concrete afspraken gemaakt. Voorbeelden hiervan zijn het beschikbaar stellen van stage- en afstudeerplaatsen bij Sallcon Werktalent. Saxion toont haar maatschappelijke verantwoordelijkheid door waar mogelijk medewerkers van Sallcon Werktalent in te zetten bij facilitaire en andere ondersteunende taken. Ook het organiseren van gezamenlijke symposia en professionalisering van medewerkers van beide partijen maken onderdeel uit van de samenwerking.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------

Meer informatie:

Wij nodigen de pers van harte uit bij de ondertekening aanwezig te zijn op dinsdag 13 januari a.s. om 14.30 uur in het pand van Sallcon Werktalent aan de Schonenvaardersstraat 9 in Deventer vergaderzaal 3.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sallcon Werktalent, mevrouw T.D. van Elst, Directeur Operatie, 0570 - 679 500 of Saxion, J.J. Cuppen, directeur Academie Mens en Arbeid, 0570 - 603 073.

Achtergrondinformatie:

Sallcon Werktalent is gespecialiseerd in werkgelegenheid en arbeidsre-integratie. Zij zijn Werkmakelaar voor iedereen die dat nodig heeft en bemiddelen mensen met een arbeidsachterstand succesvol naar werk en hun veelzijdig productie- en dienstverleningsbedrijf is erkend als WerkleerBedrijf.

De Academie Mens en Arbeid van Saxion biedt in Deventer de opleidingen Personeel & Arbeid (HRM), Toegepaste Psychologie en de studieroute Propedeuse Psychologische en Pedagogische Studies en in Enschede Personeel en Arbeid (HRM) aan.