Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Bergen op Zoom , 12-01-2009

Verdachte aangehouden met gestolen fiets

BERGEN OP ZOOM: De politie zag maandag rond 02.00 uur een man op en neer lopen op de Vismarkt. De man is een bekende fietsendief en de agenten besloten de man in de gaten te houden. Hij sprong bij het zien van de politie op een fiets en reed hard weg. De 36-jarige man uit Roosendaal is op de Engelsestraat staande gehouden. Op het fietsslot bleek geen sleutel te zitten en de man verklaarde de fiets voor een tientje te hebben gekocht. De man is aangehouden op verdenking van fietsendiefstal cq. heling. Hij is in gesloten voor verder onderzoek.

Man wil terrein niet verlaten

OUDENBOSCH: Zondagavond meldde een ondernemer dat een ex-werknemer het terrein van zijn bedrijf aan de Industrieweg niet wilde verlaten. De medewerker werd zaterdag ontslagen, maar verscheen zondagavond toch weer bij het bedrijf. Hem is verzocht het terrein te verlaten. De man voldeed hier niet aan en de eigenaar van het bedrijf belde de politie. Deze vorderde de man te vertrekken, wat hij ook voor korte tijd deed. Even later kwam er weer een melding binnen dat de man over het hek was geklommen en zich wederom op het terrein bevond. Hij is aangehouden en na betaling van een bekeuring van 60,- in vrijheid gesteld.

Man aangehouden voor autodiefstal

BERGEN OP ZOOM: De politie hield zondagmiddag een 31-jarige man uit Steenbergen aan aan de hand van een DNA-match. De man wordt ervan verdacht begin juli 2007 een auto te hebben weggenomen in de Generaal Spoorstraat. De auto werd een paar weken later teruggevonden in de Guido Gezellelaan. De auto werd onderzocht en er werden sporen veilig gesteld. Deze sporen werden opgestuurd naar het Nederlands Forensisch Insituut in Rijswijk. Hier kwam na onderzoek de 31-jarige man naar voren als match voor het gevonden DNA. De man werd zondagmiddag aangehouden en in verzekering gesteld. Hij ontkent de auto te hebben weggenomen.

Man aangehouden na mishandeling

OUDENBOSCH: Het slachtoffer van een mishandeling meldde zich
zondagmiddag om 13.40 uur bij de politie. De 32-jarige man uit Wissenkerke zou in het gezicht zijn geslagen in het Tivoliplantsoen. De broer van het slachtoffer had ruzie gekregen met een groepje mannen. De man uit Wissenkerke wilde tussenbeide komen en kreeg hierbij een vuistslag in het gezicht. Hij liep verwondingen in het gezicht, waaronder een bloedneus op. De politie nam aangifte op van de man en ging op zoek naar de daders. Naar aanleiding van het opgegeven signalement hielden agenten op de West-Vaardeke een 17-jarige jongen uit Oudenbosch aan. Hij was in bezit van meerdere slagwapens. De jongen ontkende de klap te hebben uitgedeeld en vertelde getuige te zijn van de mishandeling. Hij deed afstand van de slagwapens. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontroles

DINTELOORD: Het verkeershandhavingsteam van de politie controleerde zondag tussen 14.40 uur en 20.45 uur op snelheid op de Steenbergseweg. Van de 2895 passanten waren er 279 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 126 km/u, terwijl de maximaal toegestane snelheid 80 km/u bedraagt.

Ook aan de Noordlangeweg controleerde het verkeershandhavingsteam op snelheid. Tussen 15.05 uur en 20.45 uur passeerden 3179 voertuigen. Daarvan waren er 137 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 119 km/u, terwijl de maximaal toegestane snelheid 80 km/u bedraagt.

Snelkraak bij winkel

ZEVENBERGEN: Maandag is er rond 02.30 uur een snelkraak gepleegd op een winkel aan de Noordhaven. De daders reden met een gestolen auto de voorpui van het pand binnen. Wat er precies is weggenomen is nog niet duidelijk. De auto, die dezelfde nacht was ontvreemd in Strijen, werd door de daders achtergelaten voor de winkel. Het voertuig is in beslag genomen voor onderzoek. Van de gedupeerd e is aangifte opgenomen. De politie stelde een buurtonderzoek en een sporenonderzoek in.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 12-01-2009 14:25 | © Regio Midden en West Brabant |