Ministerie van Defensie

Grote drugsvangst op Curaçao

12 januari 2009, 14.31 uur

Actie van de douane op Curaçao. De Kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba hebben in een gezamenlijke actie met de Douane en het Korps Politie Curaçao (KPC) 160 kilo cocaine onderschept aan de noordkant van Curaçao. De in beslag genomen drugs.

De Dash-8, het patrouille vliegtuig van de Kustwacht detecteerde in de nacht van zaterdag op zondag tijdens een patrouille een verdachte go-fast, een soort speedboat, die op de kust afstevende. De Douane en het Korps Politie Curaçao werden meteen ingelicht en begaven zich direct naar de aangegeven plek.

Samenwerking Varende eenheden van de Kustwacht zijn ook uitgerukt om zich naar de locatie van de vermoedelijke aanlanding te begeven. Bij aankomst werden door de Douane, op aangeven van de kustwacht, 5 balen gevonden, met een totaal van 160 kilo cocaine.

Arrestaties Tevens zijn er 3 mannen gearresteerd. De drugs zijn in beslag genomen. Deze onderschepping was mogelijk door de zeer goede samenwerking tussen de Kustwacht, de Douane en het KPC. De zaak is nog verder in onderzoek.