Frugi Venta (Groenten en Fruit Handelsplatform Nederland)


12-01-2009
Regionale bijeenkomsten innovatiesubsidie fruitbewerking

Bedrijven die zich bezig houden met de bewerking van vers fruit, kunnen deelnemen aan een innovatietraject met subsidie van het ministerie van EZ. FrugiVenta organiseert op 21, 22, 27 en 28 januari 2009 regionale spreekmiddagen waarbij bedrijven gedurende drie kwartier een gesprek kunnen voeren met een adviseur. Hier worden zij geïnformeerd over de mogelijkheden van deze subsidie die per bedrijf kan oplopen tot 50.000 euro.

FrugiVenta wil landelijk 20 tot 30 bedrijven bij elkaar krijgen die zowel gezamenlijk als individueel innovaties realiseren op basis van technologisch onderzoek.

De IPC-subsidieregeling richt zich op MKB-bedrijven die inhoudelijk samenhang met elkaar hebben (keten, regio, thema, branche etc.). Deze bedrijven voeren met behulp van een penvoerder, in dit geval Frugi Venta, een eigen meerjarig innovatieplan uit. Meer info: www.senternovem.nl/ipc.

Bedrijven kunnen zich aanmelden voor de volgende bijeenkomsten:
- 21 januari: Wageningen

- 22 januari: Barendrecht

- 27 januari: Zaandam

- 28 januari: Venlo
De adviseurs zijn beschikbaar tussen 14.00 en 18.00 uur (ca. 45 minuten per bedrijf). U kunt zich aanmelden via onderstaand e-mail adres.

Doel
Het doel van de gesprekken is tweeledig. Enerzijds het informeren van ondernemers omtrent de IPC-subsidie. Anderzijds inzicht verkrijgen in de innovatiebehoefte in de sector. FrugiVenta zal onder andere op basis van de gesprekken een aantal innovatiethema's benoemen die relevant zijn voor de gehele keten. Deze thema's worden in de zogenaamde Innovatie Positie Studie (IPS) gepubliceerd waarin o.a. het (inter)nationale speelveld wordt beschreven. Tevens wordt daarin aangegeven welke belangrijke stappen door de sector moeten worden gemaakt en welke innovaties doorvoor noodzakelijk zijn. De IPS wordt bekend gemaakt tijdens de bijeenkomst `Innovatie-Strategie Fruitbewerking'. Deze vindt plaats in Slot Rossum (Gelderland) op donderdag 26 februari 2009 ('s middags).

De bedrijven die in dit traject zullen worden betrokken zijn:
- Bewerkers (gesneden fruit en sap, smoothies, etc.)
- Machinebouwers en ICT-bedrijven werkzaam in de sector
- Grondstoftoeleveranciers en rijperijen

- Verpakkingstoeleveranciers

- Supermarkten en AGF speciaalzaken

- Grootverbruik- en andere foodservice afnemers

FrugiVenta werkt in dit traject samen met TDI, TOP en P2Managers.

Aanmelden:
TDI b.v., de heer Ed Westerweele; e-mail: westerweele@tdi-bv.nl; tel. 06-17368226

Meer informatie: www.tdi-bv.nl/IPC-fruit-home.html